zna ktoś może wymaganą ilość wymian w kuchni przemysłowej?? a dokładniej w pomieszczeniach przygotowania żywności... czyli nie ma pieczenia, smażenia, okapów itd tylko ogólna wentylacja.... w kuchni właściwej to wiem 15-25 wymian ale w reszcie pomieszczeń znaleźć nie moge:/
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
ilość wymian w kuchni?
6 Odpowiedzi, 9134 Wyświetleń
r12 napisał(a):http://www.wentylacja.com.pl/projektowan...asp?ID=405 zobacz tutaj.Nie działa ten link u mnie
u mnie tez
Zastanawiam dlaczego się link nie otwiera. Wczoraj ktoś miał problem że niby został jeden temat zamknięty....forum ma problem jakiś techniczny?
Ilość wymian zależy od zysków ciepła, wilgoci itd, może to być 10w/h może to być 40 w/h, wiele zależy od ilości sprzętu i wielkości pomieszczenie.
Zmywalnia 8-12 wymian, przygotowalnia to zazwyczaj 6-8 wymian, komunikacja ok 2, szatnia ok 4 . Często w technologii są wytyczne dla [url=http:// www.klimatyzacjapolska.pl/index.php/dokumenty/klimatyzacja-restauracji/15 ] wentylacji[/url]
Dlaczego lato nie trwa u nas 300 dni, to byłby sezon
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY