Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

rooftop york D4IG 480 G

7 Odpowiedzi, 10637 Wyświetleń

bartekw

2010-03-03, 21:50:48
Zaawansowany użytkownik
robert potrzebujesz przewód 10x0.22 Big Grin jak chcesz to moge ci wyslac opis techniczny dla paru modeli na email
  • Odpowiedz

bartekw

2010-03-03, 21:56:04
Zaawansowany użytkownik
nie znam bo nie podlaczalem. ale mysle ze w tym schemacie tez to bedzie
  • Odpowiedz

bartekw

2010-03-03, 21:58:13
Zaawansowany użytkownik
wyslij mi email na gg 9043232 bo tu nie wiem jak zalacznik dodacSad
  • Odpowiedz

bartekw

2010-03-05, 07:10:02
Zaawansowany użytkownik
hmmm nie wiem dlaczego. mam specyfikacje do paru modeli rooftopa york i tam wyraznie jest napisane 10x0.22 i to do wszystkich modeli taki sam przewod. błąd?? powiem ci ze gdy montowalem rooftopa przyjezdzal serwis yorka na uruchomienie i oni podlaczali cala elektryke i automatyke naszym zadaniem byly tylko kanalySmile i oni tez mieli problemy. byla najpierw jedna ekipa(mowili swoje) a pare dni pozniej poprosilismy o innych ludzi i oni mowili zupelnie co innego. nie mowie ze ten gosc z ktorym rozmawiales sie myli ale upewniej sie lepiejSmile
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2010-03-06, 03:26:26
Zaawansowany użytkownik
Panowie to nie chodzi ile ma żył puszczonych do termostatu!!!
Tylko o chcecie obsługiwać.
Najprościej jest 4 żyły i gwarantuje ze ten system odpalę. Będzie pracował ogrzewanie i klimatyzacja – tylko nie będzie energooszczędny. Ten system w pełni nie będzie wykorzystany. Jego można ustawić np. ze jeżeli na zewnątrz jest zimniej niż wewnątrz on wykorzystuje już wymiennik powietrza i potrzebujesz następną żyle , Ten sprzęt ma więcej niż jeden kompresor, można sterować ile w danym czasie ma pracować kompresorów potrzebujesz następne żyły, Może zamontujesz termostat który potrzebuje pełne zasilanie potrzebujesz następną żyle, Ogrzewanie gazowe two stage następna żyła
Tak wiec dla własnego bezpieczeństwa puść więcej żył. Bo nie wiemy co na końcu nasz klient sobie zażyczy.
Montowałem podobny sprzęt i potrzebowałem 8 żył. Po zakończeniu pracy klient poprosił mnie żebym mu jeszcze podłączył sensor temperatury do termostatu i brakło mi dwóch żył.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2010-03-06, 03:28:05
Zaawansowany użytkownik
bartekw napisał(a):robert potrzebujesz przewód 10x0.22 Big Grin jak chcesz to moge ci wyslac opis techniczny dla paru modeli na email
Czy możesz mi rowniez wysłać

Jak będe miał opis techniczny to napisze Co mozna z nim zrobić
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-03-06, 03:35:07 przez Bogdan_New_Jersey.)
  • Odpowiedz

bartekw

2010-03-06, 13:44:53
Zaawansowany użytkownik
Bogdan_New_Jersey napisał(a):
bartekw napisał(a):robert potrzebujesz przewód 10x0.22 Big Grin jak chcesz to moge ci wyslac opis techniczny dla paru modeli na email
Czy możesz mi rowniez wysłać

Jak będe miał opis techniczny to napisze Co mozna z nim zrobić
Wysłalem Ci na email. pozdrawiam Smile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa