Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wentylacja w szkole

7 Odpowiedzi, 11076 Wyświetleń

pawelek

2010-04-11, 19:46:42
Użytkownik
Witam
mam jedno pytanie odnośnie wentylacji, a raczej jej braku.
Jest szkoła podstawowa, gdzie część pomieszczeń jest 1,20m w ziemi. Jest to sala gimnastyczna, szatnie, magazynek, kotłownia. Jest tam problem związany z wilgocią, jak tylko tam raz weszłem to zaraz zwalił mnie z nóg zapach stęchlizny. Było już kilka remontów i firm, ale nadal wychodzi grzyb na ściany.
Moje pytanie jest takie, czy jakby zrobił zwykła wentylacje ( nadmuch i wywiew na wentylatorach) czy by to troszkę osuszyło pomieszczenia i zabiło zapach stęchlizny.
  • Odpowiedz

cool-went

2010-04-12, 14:10:22
Użytkownik
żeby przyniosło skutek musisz pozbyć się grzyba, no i jego przyczyn, przyczyny mogą być różne np tak jak przypuszczasz brak wentylacji, ale również może to być zła izolacja fundamentów, lub ław, lub wylewki.
  • Odpowiedz

barbie

2010-04-30, 19:40:24
Top użytkownik
na pewno wentylacja nie zaszkodzi ,instalacja wentylatorów nie powinna stanowić problemu finansowego .
  • Odpowiedz

R-40

2010-04-30, 20:22:01
Zaawansowany użytkownik
Zamów małą kopareczkę z łychą 30 i zrób drenaże wokół budynku bo żadna klimatyzacja czy wentylacja ci niepomoże.Tak samo jak reklamujące się firmy osuszające budynki.
  • Odpowiedz

barbie

2010-04-30, 20:27:59
Top użytkownik
szkoły to ubogie jednostki budżetowe--większe wydatki raczej nie wchodzą w rachubę .
  • Odpowiedz

R-40

2010-04-30, 20:32:44
Zaawansowany użytkownik
barbie napisał(a):na pewno wentylacja nie zaszkodzi ,instalacja wentylatorów nie powinna stanowić problemu finansowego .
szkoły to ubogie jednostki budżetowe--większe wydatki raczej nie wchodzą w rachubę .Zacznij myśleć o czym piszesz.
  • Odpowiedz

klimatyzacjapolska

2010-05-13, 17:54:06
Nowy użytkownik
Wentylacja nie zaszkodzi, pewnie nawet trochę pomoże, ale podstawa to izolacja budynku, 40 lat temy izolacja to oprócz dobrego słowa to była przeważnie smoła, papa to był pełen wypas, a czas i wilgoć zrobiła swoje. wentylacja nie jest panaceum na wszystko.
Dlaczego lato nie trwa u nas 300 dni, to byłby sezon
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa