wszystko jest opisane w katalogu ogrzewania i ciepłej wody użytkowej .takie systemy produkują wszystkie liczące się firmy .na razie jest to nowość na naszym rynku dlatego brak odpowiedzi na Twoje pytania .jeśli będą dotacje jak na solary--napewno zrobi się ruch w interesie .jeden z użytkowników za ogrzewanie 400 metrowego domu płaci 450 złotych miesięcznie .
przeczytałem parę konspektów reklamowych LG tej pompy ciepła i muszę przyznać, że informacja w nich zawarta to ... jedna wielka nierzetelna manipulacja... jak można porównywac COP pompy ciepła do grzejnika elektrycznego... no ale reklama jest brutalna, szkoda tylko urzytkowników...
Witam,
Użytkuję LG Therma H09SNE od lata zeszłego roku. Jedyne źródło ciepła. Podłogówka, dom 165 mkw, b.dobrze ocieplony z rekuperacją. Założyłem podlicznik. Od początku robię notatki nt. zużycia energii/temp.zewnętrznej powietrza/temp. w domu. Np. za luty wyszło mi ok. 950 kWh. Grzałki w hydroboxie ustawiłem na -15 st.C i na 50%mocy. Jest ciepło +21 st.C.
Adam-Szczecin napisał(a):Witam,
Użytkuję LG Therma H09SNE od lata zeszłego roku. Jedyne źródło ciepła. Podłogówka, dom 165 mkw, b.dobrze ocieplony z rekuperacją. Założyłem podlicznik. Od początku robię notatki nt. zużycia energii/temp.zewnętrznej powietrza/temp. w domu. Np. za luty wyszło mi ok. 950 kWh. Grzałki w hydroboxie ustawiłem na -15 st.C i na 50%mocy. Jest ciepło +21 st.C.
Super
Czy można by obejrzeć w realu?albo chociaż jakieś fotki?