Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

potrzebna pomoc w doborze klimy

5 Odpowiedzi, 5429 Wyświetleń

adik80

2007-05-14, 09:56:52
Nowy użytkownik
witam mam pytanko chce załozyc klimatyzacje w pokoju na podaszu powierzchnia pokoju to trzydziesci metrów kwadratowych i 2 metry wysokosci jedno okno wejscie do pokoju jest w podłodze latem temperatura siega do 42 stopni kiedy przyszedł domnie monter na sprawdzenie jaki klimatyzator potrzebny stwierdził ze potrzeba 5 kilowatowy
prosze o napisanie czy zeczywiscie musi byc takiej mocy
dziekuje
  • Odpowiedz

Tollo

2007-05-14, 10:06:21
Nowy użytkownik
ta moc 5 kW to zapewne trafna decyzja. Z teoretycznych wyliczeń pewnie uzyskałbyś ok. 3-4kW, ale jednostka 5kW nie będzie za duża (co zresztą by nie szkodziło). Twój problem to większy hałas i rozprowadzenie większego strumienia powietrza. Mniejza jednostka np.3kW miałaby problemy w nasłoneczniony, wilgotny dzień.
  • Odpowiedz

adik80

2007-05-14, 11:41:18
Nowy użytkownik
dzieki za pomoc a powiedz mi jeszcze czy cena 2800zł jest dobra razem z montarzem
za taki 5 kilowatowy klimatyzator
dzieki
  • Odpowiedz

Tollo

2007-05-14, 12:07:42
Nowy użytkownik
Masz na myśli montaż zapewne; sam montaż i uruchomienie to koszt 1200-1500 zł, klimatyzator 5kW to 2000-5000 zł, zależnie od jakości, a więc masz b. tanio, sprawdz więc dlaczego tak tanio i co kupujesz. Mówimy o klimatyzatorze typu split, z jednostką zewnętrzną (skraplaczem)
  • Odpowiedz

adik80

2007-05-14, 18:59:32
Nowy użytkownik
Tak, dokładnie będzie mi to montowała firma, z tym że bez faktury czyli 22% taniej, więc myślę, że to tanio
i 2 lata gwarancji dają na to.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa