Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Speace star 1,3

9 Odpowiedzi, 8710 Wyświetleń

Absolut

2007-05-21, 22:16:12
Użytkownik
Witam problem dotyczy mitsubishi speace star 1,3. Podejrzewam że nie działa zawór rozprężny lub dławik nie wiem co jest a nie chcę bez potrzeby zadużo rozkręcać. Klima chodzi ale zadowalająca temperatura leci dopiero po dodaniu gazu i podniesieniu obrotow. Na wolnych obrotach leci ciepłe powietrze ( osuszacz wymieniony na nowy).
Czy ktoś ma namiar na dokładne dane do tego modelu. Z góry za wszystko dzięks.
  • Odpowiedz

drago

2007-05-26, 12:09:27
Nowy użytkownik
witam
no to jest jak najbardziej normalne ze po podniesieniu obrotow klima chlodzi mocniej
a naładowales odpowiednia ilosc freonu
  • Odpowiedz

Absolut

2007-05-30, 20:28:19
Użytkownik
Ilość czynnika napewno ok sprawdzane według autodaty jeżeli ktoś ma jakieś inne pomysły proszę o pomoc. Rozmawiałem na ten temat z innym specjalistą i ten powiedział że zawór rozprężny mógł się przyciąć a znajde go za filtrem pyłkowym. Radził zmrozić go gazem i na manometrach sprawdzić co się dzieje jeżeli będą stały znaczy że zawór lipa. Czy to prawda?
  • Odpowiedz

Absolut

2007-06-02, 09:17:20
Użytkownik
Przy temp. 21 C na wolnych obrotach cisnienia na niskim stale 5,5 bar na wysokim 6 bar. zawór rozpreżny znalazłem za filtrem pyłkowym. Dodaje gazu ciśnienia rosną do 24 barów na niskim a klima zaczyna chłodzic
  • Odpowiedz

Absolut

2007-06-02, 09:35:28
Użytkownik
Przy temp. 21 C na wolnych obrotach cisnienia na niskim stale 5,5 bar na wysokim 6 bar. zawór rozpreżny znalazłem za filtrem pyłkowym. Dodaje gazu ciśnienia rosną do 24 barów na niskim a klima zaczyna chłodzic
  • Odpowiedz

Klimek

2007-06-03, 10:56:33
Użytkownik
24bar na niskim ????
  • Odpowiedz

Absolut

2007-06-03, 21:47:05
Użytkownik
tak mi się wydaje przynajmniej taką cyfrą kończy się zegar bo strzałka dochodzi do końca ale to może być jakieś przekłamanie bo na niskim skala zegara dochodzi do 10 a potem odrazu 24 ot taka maszyna.
  • Odpowiedz

Absolut

2007-06-04, 21:18:11
Użytkownik
słabo??? mało powiedziane na wolnych obrotach leci cieplejsze niż temperatura otoczenia. Tylko co jest tego przyczyną?
  • Odpowiedz

Absolut

2007-06-05, 21:30:14
Użytkownik
sprężarki? chyba nie w każdym bądz razie nic nie slychać w ciągu jej pracy żadnych stuków ani innych odgłosów. A jeżeli był by przytkany zawór rozprężny i na wolnych obrotach nie było by dosyć dobrego obiegu jakie by były objawy? Jak sprawdzić czy czasem to jednak nie rozwalona płytka zaworowa bez rozbierania kompresora?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa