Witam, problem zaczął się od tego że zaszła konieczność wymontowania dmuchawy i silnika od zamkniętego obiegu powietrza - a żeby to zrobić trzeba było rozszczelnić klimę - przy zaworze upustowym. W związku z tym że nie miałem od razu kasy aby nabić klimę pojechałem dopiero po kilku miesiącach. Przez ten czas ani razu jej nie włączyłem oczywiście. W serwisie pracownik podłączył urządzenie - ale niestety od razu było słychać jak syczy powietrze właśnie przy tym zaworze który odkręcaliśmy - po czym facet stwierdził że jest uszkodzony parownik i prawdopodobnie przewód - za naprawę zaśpiewał mi 800 zł ...
Wróciłem do domu i pomyślałem ze może osoba co to rozkręcała zapomniała wstawić jakiejś uszczelki - odkręciłem zawór - dwie rurki na jadnej śrubie imbusowej - i miałem rację - brakowało uszczelki od mniejszej rurki, znalazłem inną która pasowała idealnie i założyłem. Jeszcze nie byłem żeby sprawdzić sczelność gdyż nie mam narazie na to czasu, ale mam do was pytanie - czy możliwe jest że facet po prosu chciał mnie oszukać ??? Człowiek ten za wszystko krzyczy astronomiczne ceny i u wielu znajomych okazało się ze w innym zakładzie robili to samo za 10 razy mniej - nie dotyczy tylko klimy. Podpowiedzcie czy parownik mógł się uszkodzić przez to że nie było gazu no i tej uszczelki ???
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2007-05-28, 12:01:29 przez hosekk.)
Wróciłem do domu i pomyślałem ze może osoba co to rozkręcała zapomniała wstawić jakiejś uszczelki - odkręciłem zawór - dwie rurki na jadnej śrubie imbusowej - i miałem rację - brakowało uszczelki od mniejszej rurki, znalazłem inną która pasowała idealnie i założyłem. Jeszcze nie byłem żeby sprawdzić sczelność gdyż nie mam narazie na to czasu, ale mam do was pytanie - czy możliwe jest że facet po prosu chciał mnie oszukać ??? Człowiek ten za wszystko krzyczy astronomiczne ceny i u wielu znajomych okazało się ze w innym zakładzie robili to samo za 10 razy mniej - nie dotyczy tylko klimy. Podpowiedzcie czy parownik mógł się uszkodzić przez to że nie było gazu no i tej uszczelki ???
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY