Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Compress Shield

11 Odpowiedzi, 14231 Wyświetleń

bartekyogico

2011-06-06, 18:36:17
Zaawansowany użytkownik
Czy ktoś zna ten preparat poprawiający? efektywność urządzeń chłodniczych? Może Bogdan z USA się wypowie bo produkt z tamtąd. Reklamują się że używa ich NASA, Mc Donalds, Exxon i Lockheed Martin. Proszę o info.
  • Odpowiedz

llort

2011-06-06, 18:46:31
Zaawansowany użytkownik
http://energiataniej.eu/compress-shield/
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

bartekyogico

2011-06-06, 18:56:05
Zaawansowany użytkownik
Dzięki kolego opis produktu widziałem, chodzi mi o zastosowanie praktyczne. Czy są takie korzyści?
  • Odpowiedz

wit

2011-06-06, 18:56:12
Top użytkownik
preparatu nie znam... ale... w bajki przestałem wierzyć już dość dawno temu.

jakby napisali poprawa efektywności o 2% to może bym to strawił...
jak piszą, że 20% to w cuda nie wierzę...

coś jak super hiper dodatki do oleju w samochodzie -oszczędzające 20% + magnetyzer + turbinka i w rezultacie samochód zamiast spalać 8 litrów produkuje 2 litry benzyny na setkę...

a ściślej -uczyli mnie, że nie należy nic paprać w układzie chłodniczym... tylko czynnik i olej -a KAŻDY dodatek coś tam pogarsza... niektóre dodatki -jak np. odkwaszacze czy uszczelniacze bywają złem koniecznym... -pozwalającym mniejszym kosztem podratować stare urządzenia...

ale z własnej woli żadnych świństw w układ pchać nie należy.
Bardzo podobne zdanie mają praktycznie wszyscy producenci urządzeń... jeśli znajdą w spalonej sprężarce coś poza olejem i czynnikiem -to zazwyczaj nie uznają gwarancji... nawet jeśli to tylko barwnik.
  • Odpowiedz

bartekyogico

2011-06-06, 18:58:20
Zaawansowany użytkownik
wit napisał(a):preparatu nie znam... ale... w bajki przestałem wierzyć już dość dawno temu.

jakby napisali poprawa efektywności o 2% to może bym to strawił...
jak piszą, że 20% to w cuda nie wierzę...

coś jak super hiper dodatki do oleju w samochodzie -oszczędzające 20% + magnetyzer + turbinka i w rezultacie samochód zamiast spalać 8 litrów produkuje 2 litry benzyny na setkę...

a ściślej -uczyli mnie, że nie należy nic paprać w układzie chłodniczym... tylko czynnik i olej -a KAŻDY dodatek coś tam pogarsza... niektóre dodatki -jak np. odkwaszacze czy uszczelniacze bywają złem koniecznym... -pozwalającym mniejszym kosztem podratować stare urządzenia...

ale z własnej woli żadnych świństw w układ pchać nie należy.
Bardzo podobne zdanie mają praktycznie wszyscy producenci urządzeń... jeśli znajdą w spalonej sprężarce coś poza olejem i czynnikiem -to zazwyczaj nie uznają gwarancji... nawet jeśli to tylko barwnik.
No i ja mam podobne wątpliwości stąd moje pytanko.
  • Odpowiedz

crocens

2011-06-06, 19:03:31
Top użytkownik
cytat z reklamy: "zapobiega osadzaniu się oleju na ściankach wymiennika"

skoro olej się nie osadza na ściankach to może na preparacie? na pewno nie poprawi to wydajności.
Może preparat miesza się z olejem? czyli go rozrzedza
A może go wypłukuje? To na pewno z powierzchni pomiędzy tłokami a ściankami Smile
A może te zdanie jest fałszywe? Jeżelo tak to nie ufam całej reklamie Smile

20% to każdy by chciał Smile
.
  • Odpowiedz

Shitashii

2011-06-06, 19:09:56
Moderator
Połączyć 5 preparatów i mamy 100% urządzenia :-)
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

crocens

2011-06-06, 19:11:23
Top użytkownik
no co ty, jak już iść, to na całość, połączyć ich 10 i sprzedawać prąd do elektrowni Wink
.
  • Odpowiedz

llort

2011-06-06, 19:50:48
Zaawansowany użytkownik
bartekyogico napisał(a):Dzięki kolego opis produktu widziałem, chodzi mi o zastosowanie praktyczne. Czy są takie korzyści?
Praktycznie możesz zastosować biorąc miernik poboru prądu i ów preparat do użytku.Zbytnie okładanie oleju na ściankach jest wynikiem złej prędkości w układzie Smile
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

elektromechanik

2011-06-06, 20:58:01
Zaawansowany użytkownik
A > kalgonu < pani używała????????????????????????
  • Odpowiedz

wit

2011-06-06, 21:13:37
Top użytkownik
elektromechanik napisał(a):A > kalgonu < pani używała????????????????????????
Wink

a jakby tak kalgonu dodać do oleju lub czynnika -może mniej by się filterki brudziły?

wielokrotnie widziałem jakieś takie paskudne osady na zaworach..., na filtrach siatkowych przed zaworami...
ani chybi kamień.
to kalgon by pomógł?
i może o jakieś kolejne 30% wydajność by wzrosła...

Compress Shield + KALGON + MAGNETYZER =I MAMY PERPETUM MOBILE -100% OSZCZĘDNOŚĆ -PRĄDU NIE POBIERA.

a magnetyzer bym dodał -bo jest dobry na wszystko.
oszczędza paliwo. poprawia smak i jakość wody. ma walory zdrowotne. leczy bóle stawów (zwłaszcza rybnych) i głowy.
na ciążę i przeciw ciąży...

lecę opatentować magnetyzer w chłodnictwie.

a jak się du* siądzie na sprężarce z magnetyzerem... to dobre na hemoroidy. może fundusz zdrowia jakiś grant otworzy i dofinansuje ?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa