Dzisiaj pojechałem do warsztatu.Zrobili test szczelności azotowy wyszedł ok.Najpierw maszyna uzyskała próżnię w układzie przebadała czy w układzie nie ma dziury następnie nalała oleju i napełniła gazem.Wszystko było dobrze z 5 minut zaczęło chłodzić pasek od sprężarki trochę piszczał ale chodziło temperatura spadała coraz bardziej aż w pewnym momencie chmura dymu z okolicy chłodnicy i cały gaz spierdzielił w niebo.150 zł poszło się...
Czy to nie była moja wina że zwarłem czyjnik?Wentylator się nie włączył . Chyba rozerwało chłodnicę albo była dziurawa tylko czemu nie wykryło wcześniej? a może tylko puściło na łączach?Pytanie czy brak działania wentylatora może spowodować wzrost ciśnienia?Jak ktoś się na tym zna to proszę o odpowiedź.
Czy to nie była moja wina że zwarłem czyjnik?Wentylator się nie włączył . Chyba rozerwało chłodnicę albo była dziurawa tylko czemu nie wykryło wcześniej? a może tylko puściło na łączach?Pytanie czy brak działania wentylatora może spowodować wzrost ciśnienia?Jak ktoś się na tym zna to proszę o odpowiedź.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY