Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Certyfikaty KCICHIK dla narzędzi serwisowych i urządzeń .

13 Odpowiedzi, 10803 Wyświetleń

awax

2012-05-20, 09:02:42
Top użytkownik
Coraz więcej dystrybutorów urządzeń i narzędzi zwraca się do nas jako do Stowarzyszenia z prośbą o wydanie referencji-autoryzacji dla oferowanych przez nich urządzeń .
Przygotowujemy się do stworzenia laboratorium gdzie moglibyśmy przeprowadzać badania tych urządzeń co pozwoli na wydawanie certyfikacji KCICHIK.
Poza takimi badaniami bardzo duże znaczenie będzie miała opinia instalatorów oraz ich uwagi co do jakości oraz warunków współpracy.
Co Wy na to?

Więcej na http://www.forum.klimatyzacja.pl/topic/7...-narzedzi/ dostępne tylko dla KCICHIK,dołącz do nas!!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-20, 09:05:16 przez awax.)
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-20, 19:02:36
Top użytkownik
mi się wydaje że to letka przesada.mając na uwadze liczbę członków.Takie badania są bardzo kosztowne.Ale zawsze życzę powodzeń w innowacjach.Nie obraż się awax.Kto dał wam certyfikację abyście mogli certyfikować?To mnie interesuje.Aby przyciągnąć środowisko warto odpowiedzieć na to pytanie.I tu z mojej strony żadna złośliwość tylko ciekawość skoro mam czymś się zainteresować.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

awax

2012-05-20, 19:11:10
Top użytkownik
Nikt Tobie nie każe się tym interesować.
KCICHIK posiada WSZELKIE wymagane uprawnienia ,a i ilość członków oraz koszty to akurat nie Twoja sprawa.
Ty nie jesteś członkiem Centrum oraz z tego co wiem nie jesteś producentem .
Nie rozumiem dlaczego wypowiadasz się w temacie,który w żaden sposób Ciebie nie dotyczy??
Inna sprawa,że chyba nie Wiesz co oznacza określenie "referencja-autoryzacja"oraz
"certyfikat KCICHIK"
Nie jest to LETKA przesada???
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-21, 18:23:51
Top użytkownik
Nie rozumiem po co te nerwy.Fakt nikt nie każe.Ale jestem monterem i serwisantem.Nie przekraczam nadużycia znamion do wypowiedzi biorąc fakt że jestem instalatorem i odpowiadam w tym dziale.Znaczenia reklamy pod różnymi znaczeniami nie są mi obce.Czasami referencja bez odpowiednich działań może być porażką.Najlepszą referencją jest certyfikat
producenta.Np. zaworów bezpieczeństwa.Referencja to nic innego jak forma reklamy.Czasami biura adwokackie swoim aplikantom piszą wspaniałe listy referencyjne aby tą formę reklamy np.złapał urząd np.Starostwa Powiatowego które moim zdaniem są nadal dalekie od znajomości przepisów odnośnie czynników chłodniczych.No ale na temat UDT nie będę się wypowiadał bo zapewne rozmowa już się toczy na zamkniętym.Życzę jak najwięcej członków.Moje wypowiedzi nie są złośliwe awax Wink
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-21, 18:37:12 przez mentor12.)
  • Odpowiedz

awax

2012-05-21, 18:43:16
Top użytkownik
Certyfikat producenta otrzymuje każdy kto sprzedaje jego wyroby.
O czym Ty piszesz,jaki certyfikat producenta zaworów bezpieczeństwa???Znasz jakąkolwiek firmę ,która ma coś takiego?
Co do zaworów bezpieczeństwa ,zbiorników czynnika oraz rurociągów w układach chłodniczych to właśnie dzisiaj miałem spotkanie w tej kwestii z Urzędem Dozoru Technicznego.Planowane są szkolenia na ten temat organizowane przez KCICHIK z udziałem UDT.
Nie interesują mnie biura adwokackie.
Stowarzyszenie KCICHIK skupia osoby z branży chłodniczej i klimatyzacyjnej i te tematy są w kręgu naszych zainteresowań.
  • Odpowiedz

awax

2012-05-21, 18:47:33
Top użytkownik
Tak przy okazji,może by mentor na ogólnodostępnym określił jakie elementy układu chłodniczego (klimatyzacyjnego) podlegają pod dozór UDT i jakie obowiązki mają serwisanci w tym względzie???
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-21, 18:57:55
Top użytkownik
Certyfikat zdobyty przez producenta podbity przez UDT.

Tom Peters
  • Odpowiedz

awax

2012-05-21, 19:01:12
Top użytkownik
Jaki certyfikat zdobyty przez producenta,podbity przez UDT.Co Ty znowu wymyślasz???.
Większość tych spraw regulują Rozporządzenia Ministra Gospodarki z 2003 r z póżniejszymi nowelizacjami.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-21, 19:04:28
Top użytkownik
Zacznij od podania pojemności czynnika w w układzie.Bo nie sądzę że babciom za chwilę zaproponujesz presostaty w lodówkach aby te babcie nadal mogły z nich korzystać? Smile

Tom Peters
  • Odpowiedz

awax

2012-05-21, 19:09:00
Top użytkownik
Niby dlaczego ja mam podawać na ogólnym cokolwiek.
Każdy ma obowiązek znać przepisy prawa w tym temacie i je stosować.
Ja i członkowie KCICHIK je znamy.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-21, 19:10:07
Top użytkownik
A tak po za tym to chyba nie jestem godzień odpowiadać w Twoich tematach.

Tom Peters
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-21, 19:11:48
Top użytkownik
Ja nie będąc też Smile

Tom Peters
  • Odpowiedz

awax

2012-05-21, 19:13:39
Top użytkownik
mentor12 napisał(a):A tak po za tym to chyba nie jestem godzień odpowiadać w Twoich tematach.

Całkowicie się z Tobą zgadzam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa