Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

GALANZ - na co mogę liczyć?

8 Odpowiedzi, 7543 Wyświetleń

quatrek

2007-06-27, 20:53:47
Nowy użytkownik
witam ponownie
zwracam się do instalatorów, Panowie czego mogę się spodziewać po montażu splitów Galanz?
jakie są typowe awarie dla tego sprzętu ?
chciałbym w tym roku parę sztuk zamontować w bliskim kręgu - czy nie narobie sobie kłopotu z reklamacjami?
i jeszcze jedno pytanie czy mogę w Galanz'u zainstalować jednostkę zewnętrzną na dachu powyżej jednostki wewnętrznej?
pozdrawiam
  • Odpowiedz

Zbychu

2007-06-28, 17:59:51
Nowy użytkownik
Witam!!!
Kupiłem klimatyzację typu split. Chcę ją wstępnie sam zamontować do momentu zakielichowania rurek i podłączenia pompy próżniowej oraz uruchomienia. To zrobi znajomy fachowiec. Proszę jednak o informacje jak podłączyć elektrykę, jak wyprowadzić przewody, jak wyprowadzić rurkę do skroplin, słowem wszystko do momentu skręcania rurek z czynnikiem. Czy klima ma zasilanie tylko jednostki wewnętrznej? Czy do zewnętrznej trzeba doprowadzić osobno prąd? Myślę, żę nie, ale proszę o pomoc. Nie życzę sobie odpowiedzi od super specjalistów ganiących mnie, że robię to sam i ... i nie będę miał gwarancji. Za ich cenę za montaż montaż kupię sobie kolejny split.
  • Odpowiedz

Zbychu

2007-06-28, 18:02:29
Nowy użytkownik
Proszę jeszcze o informację czy muszę wyciągać do tego klimatyzatora osobne zasilanie czy może być wzięte z puszki z domu z ogólnego prądu w domu? Czy mogę na jednej fazie podłączyć trzy splity, które mają pobór mocy 750-800Wat? Podpowiedz proszę kierować na zbychu17@wp.pl
  • Odpowiedz

senior

2007-06-28, 19:50:55
Zaawansowany użytkownik
ale Nas pojechałeś, dzięki, takich jak Ty przerabiałem już 6 w tym sezonie:
zawsze było to tak: Pan chce za dużo za zwykły montaż, klient wtedy bierze sie do roboty, wyciąga instrukcję i myśli.........., montuje rury nie tej średnicy, w nich pełno piasku i wody( padał deszcz, a leżały na dworze...), w dodatku dziury nie tam gdzie powinny aż nie mozna zamknąć pokrywy, do jednostek brakuje ze 3 kabli w wiązce( a tynk już położony), oczywiście bezpiecznik 6 A,bo pan w X sklepie mówił, że to bardzo oszczędny klimatyzator i jadę, składam wszystko w 6 godzin co normalnie zajmuje to 4.
Następnym razem jak pojadę do mechanika na przegląd to sobie sam zdejmę klocki hamulcowe i powiem by resztę zrobił za pół ceny bo przecież połowa roboty zrobiona...........
  • Odpowiedz

kamaaa

2007-06-29, 17:36:47
Nowy użytkownik
Witam - tak wracając do początku tego wątku - napiszcie co sądzicie o Galanz.
Podobno było źle z jakością, a tym roku coś się poprawiło. To chyba najtańsze klimatyzatory
czy omijać z daleka czy może być ?
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

szaman

2007-07-08, 22:40:37
Nowy użytkownik
Pare lat temu zamontowałem kilka(jeszcze naR22) . Nie miałem z nimi większych problemów jak do tej pory,ale nie jest to wybitny sprzet.
  • Odpowiedz

czochracz

2007-07-10, 20:28:19
Nowy użytkownik
panie senior ile bierzesz za wypompowanie powietrza i odkreceniu zaworów???
  • Odpowiedz

senior

2007-07-10, 20:41:37
Zaawansowany użytkownik
jeśli jest tak w miare podłaczone to biorę wg cennika godzinowego i tyle..... nie ma w tym żadnych udziwnień... jeśli nie to wtedy tyle co za normalny montaż... pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa