Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

KONFERENCJA "SUBSTANCJE KONTROLOWANE"-Szczecinek

30 Odpowiedzi, 27562 Wyświetleń
1 2 Dalej

KCICHIK

2013-04-09, 10:07:11
Użytkownik
Krajowe Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji w Szczecinku wspólnie ze Starostwem Powiatowym przygotowuje konferencję na temat "SUBSTANCJE KONTROLOWANE-FLUOROWANE GAZY CIEPLARNIANE W NASZYM OTOCZENIU"
Mamy nadzieję,że zapoczątkuje ona cykl tego typu spotkań w całym Kraju co zapoczątkuje realizację ogólnopolskich kampanii społecznych mających na celu podnoszenie świadomości ekologicznej mieszkańców Polski i promocję przyjaznych środowisku postaw i zachowań w społeczeństwie.

Zapraszamy Wszystkich do włączenia się.Wstępny termin konferencji to 22 kwietnia.
Przypominamy ,że to jest Światowy Dzień Ziemi
  • Odpowiedz

awax

2013-04-11, 18:58:12
Top użytkownik
Wstępny termin niestety nie wypalił.
Ostateczny to 13 maja.
Udział w konferencji potwierdził Sekretarz Stanu Ministerstwa Środowiska Pan Stanisław Gawłowski.
Admin portalu oczywiście zostanie oficjalnie zaproszony i myślę,że będziemy mogli uzyskać odpowiedzi na wiele nurtujących nas spraw bezpośrednio od Pana Ministra jak również od osób z WIOŚ,UDT,PIP,PIB.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-11, 19:08:19 przez awax.)
  • Odpowiedz

awax

2013-04-17, 18:20:32
Top użytkownik
Zapraszam do wpisywania uwag i komentarzy.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003591447266
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-17, 18:20:57 przez awax.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-04-23, 19:17:53
Top użytkownik
Ja mam jedno pytanie dla tego Pana.I to na tym forum.Dlaczego segregacja śmieci w polsce to dobry interes?Dlaczego ja kupując piwo w puszce muszę płacić za jej wywóz.Skoro na zachodzie cywilizowanym płacę kaucję za puszkę którą mi oddają w chwili jej oddania?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

barbie

2013-04-23, 19:24:45
Top użytkownik
picie jest niezdrowe .
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-04-23, 19:32:04
Top użytkownik
barbie napisał(a):picie jest niezdrowe .
Odpowiedż na wysokości Ministerstwa?
  • Odpowiedz

barbie

2013-04-23, 19:36:11
Top użytkownik
najbardziej ekoloiczny jest samogon .bańka z zacierem jest wielokrotnego użytku ,
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-04-23, 19:52:32
Top użytkownik
Zapytaj się temu z ministerstwa?
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-04-25, 18:29:27
Top użytkownik
awax-przykład dbałości o środowisko naturalne.Nowy układ zmontowany na r-22 miesiąc przed wejściem przepisów o kontrolowaniu układów zawierających jak pamiętam powyżej 3.5 kilograma czynnika kontrolowanego.Czyli przeglądy układów raz na kwartał.Właściciel i układ w Gdyni.A firma serwisowa z Bełchatowa,która raz na kwartał musi tam dojechać jadąc psując atmosferę spalinami samochodowymi i szpargałami wypisywanych papierów i niepotrzebnie zużytych długopisów-baterii itp.A układ nie tak ja te nowe niby ekologiczne będzie działał bez awaryjnie np. 25 -lat jak te stare lodóweczki z zakazanym czynnikiem?Ja nie widzę w tym żadnej ekonomii.Chyba że dla producentów którzy co pięć lat sprzedają klientowi nową lodóweczkę i dla banków gdzie babcia z dziadkiem wezną nowy kredyt.Ekologia to polityka.Dlatego podałem przykład z puszkami.LEPIEJ NIC NIE ROBIĆ NIŻ SZKODZIĆ.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-25, 18:31:35 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-04-25, 20:12:53
Top użytkownik
Co nazywasz BZDURĄ? ja nie zamierzam się kłócić? Napisałeś-NAPISZ MI TYLKO DLACZEGO TY KRYTYKUJESZ PRZEPISY,KTÓRE DLA NAS SĄ KORZYSTNE I POZWOLĄ NORMALNIE PRACOWAĆ I ZARABIAĆ JEŻELI BĘDĄ EGZEKWOWANE.Dla mnie jako ziemianina te przepisy są skorumpowane i dedykowane pod obłoczką szanowania atmosfery.Forum skupia się nad szanowaniem atmosfery którą powinni się cieszyć inni którzy nas przeżyją.Jak na razie to przepisy mówią o wtórnej ochronie.Po co niszczyć coś co działa i jest szkodliwe.Ale działa w obiegu zamkniętym od 30-lat?Lepiej wyprodukować nowe.A na czym polega utylizacja tego szkodliwego czynnika bez ingerencji w atmosferę?Dlaczego USA ma to w tyłku?
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-04-26, 19:12:19
Top użytkownik
Dziękuję za zaproszenie.Ale nie skorzystam z niego bo dojazd jest związany z ochroną środowiska naturalnego.Gdybym dojechał to pogorszył bym współczynnik dla naszego kraju.a gdybym przyszedł to najprawdopodobniej bym posłuchał.Że stare lodóweczki szkodzą środowisku naturalnemu a te nowe są ekonomiczne dla gospodarki bo wytrzymują aż pięć lat.
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-04-26, 19:23:32
Moderator
klimatolog napisał(a):Dziękuję za zaproszenie.Ale nie skorzystam z niego bo dojazd jest związany z ochroną środowiska naturalnego.Gdybym dojechał to pogorszył bym współczynnik dla naszego kraju.a gdybym przyszedł to najprawdopodobniej bym posłuchał.Że stare lodóweczki szkodzą środowisku naturalnemu a te nowe są ekonomiczne dla gospodarki bo wytrzymują aż pięć lat.
Przyjedź autobusem lub pociągiem - one z Tobą lub bez Ciebie i tak będą jechać, a wtedy szkodliwość dla natury jest minimalnie większa (albo i nie jest). Big Grin
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-04-26, 19:29:30
Top użytkownik
Ale szkodliwość jest tak?
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-04-26, 19:53:43
Moderator
Ale autobus i tak jedzie, więc Twoja podróż już nic tego nie zwiększy.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-04-27, 18:05:35
Top użytkownik
Marek czy ma znaczenie czy jedzie pusty lub z pasażerami na zużycie paliwa? Kto zarobił na przepisach nakazując wymianę sprężarek -agregatów- olejów- czynników chłodniczych- filtrów itp podzespołów uruchamiając samochody serwisowe-rafinerie-warsztaty naprawcze samochodów serwisowych itp.Ktoś na tym zarobił.Jak wcześniej pisałem obowiązujące przepisy są przepisami szkodliwymi które spowodowały eliminację układów z ruchu zastępując je urządzeniami które tyle mechanicznej pracy nie wytrzymają ale ich krótko-trwały wspólczynnik jest dostosowany do obowiązujących norm prawnych.Czy ustawodawca obliczył ile szkody wyrządził środowisku naturalnemu produkując nowe sprężarki-agregaty-oleje-filtry-czynniki chłodnicze oddając stary sprzęt do utylizacji?http://ozonosfera.eprace.edu.pl/411,Co_szkodzi_warstwie_ozonowej.html
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-27, 18:39:53 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

mg

2013-04-27, 19:00:03
Top użytkownik
klimatolog napisał(a):Kto zarobił na przepisach nakazując wymianę sprężarek -agregatów- olejów- czynników chłodniczych- filtrów itp podzespołów uruchamiając samochody serwisowe-rafinerie-warsztaty naprawcze samochodów serwisowych itp.Ktoś na tym zarobił.Jak wcześniej pisałem obowiązujące przepisy są przepisami szkodliwymi które spowodowały eliminację układów z ruchu zastępując je urządzeniami które tyle mechanicznej pracy nie wytrzymają ale ich krótko-trwały wspólczynnik jest dostosowany do obowiązujących norm prawnych.Czy ustawodawca obliczył ile szkody wyrządził środowisku naturalnemu produkując nowe sprężarki-agregaty-oleje-filtry-czynniki chłodnicze oddając stary sprzęt do utylizacji?http://ozonosfera.eprace.edu.pl/411,Co_szkodzi_warstwie_ozonowej.html
Co w tym złego? chyba sam fakt, że pod przykrywką ekologii, to tak. Ciebie drażnią odgórne nakazy, niejednokrotnie nieuzasadnione ale zwróć uwagę, że w żadnym stopniu nie szkodzą branży chłodniczej.
Wręcz nakręcają dlaczego jesteś na NIE?
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-04-27, 19:03:48
Top użytkownik
MG mam dzieci?Najgorsze że w tym wszystkim niszczy się środowisko naturalne pod pretekstem że stare jest nie zdrowe. Skoro się te stare trzyma -działa to po co je rozczelniać?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-27, 19:19:00 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

mg

2013-04-27, 19:10:01
Top użytkownik
Ja też mam i nie widzę zagrożenia, jedynie świetlaną perspektywę. Smile
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-04-27, 19:24:40
Top użytkownik
Powinieneś się zastanowić czy jesteś dobrym tatą.Danie kawałka czekolady moim zdaniem nie swiadczy o przyszłości naszych dzieci.
  • Odpowiedz

mg

2013-04-27, 19:40:24
Top użytkownik
O tym czy urwiesz kawałek czekolady, czy dostaniesz cały tort czekoladowy decydujesz ty. Dzieci w to niemieszaj :/
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-04-27, 20:31:53
Top użytkownik
Wystarczy się nie angażować w ustawy stworzone przez ludzi którzy nie mają o tym pojęcia.A póżniej wskazać błędy ustawy.Niektórzy urywają czekolapodobny kawałek tabliczki.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-27, 20:37:45 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

mg

2013-04-27, 20:58:50
Top użytkownik
Zapewniam cię, mam wyrobione zdanie na temat ,,ekologii'' niemniej jednak byłbym skłonny pertraktować gdy to dotyczy stricte mojej przyszłości.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-04-28, 16:36:00
Top użytkownik
Zaraz.Panowie rozmawiamy o ekologii czy opłacalności działalności w tej specyficznej branży aby opłacalność podnieść za pomocą przepisów odnośnie ekologii?Napisałem?
klimatolog napisał/a:
Kto zarobił na przepisach nakazując wymianę sprężarek -agregatów- olejów- czynników chłodniczych- filtrów itp podzespołów uruchamiając samochody serwisowe-rafinerie-warsztaty naprawcze samochodów serwisowych itp.Ktoś na tym zarobił.Jak wcześniej pisałem obowiązujące przepisy są przepisami szkodliwymi które spowodowały eliminację układów z ruchu zastępując je urządzeniami które tyle mechanicznej pracy nie wytrzymają ale ich krótko-trwały wspólczynnik jest dostosowany do obowiązujących norm prawnych.Czy ustawodawca obliczył ile szkody wyrządził środowisku naturalnemu produkując nowe sprężarki-agregaty-oleje-filtry-czynniki chłodnicze oddając stary sprzęt do utylizacji?http://ozonosfera.eprace.edu.pl/411,Co_szkodzi_warstwie_ozonowej.html
Dzisiaj na polsacie w wiadomościach było o ocenie energetycznej obiektów.Ocenie fikcyjnej?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-28, 17:10:37 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

barbie

2013-04-29, 19:46:26
Top użytkownik
klimatolog jedzie do Berlina dlatego nie będzie go w Szczecinku .
  • Odpowiedz

KCICHIK

2013-05-13, 17:04:20
Użytkownik
http://www.gawex.pl/wiadomosci/echa_dnia/802
  • Odpowiedz
1 2 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa