Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
tutaj jesteś:   Forum Klimatyzacja › Klimatyzacja.pl › Chłodnictwo w transporcie
1 2 3 4 5 … 13 Dalej
  • alexa

jaki agregat mroźniczy do 12-15m3

5 Odpowiedzi, 5811 Wyświetleń

savitar7

2013-04-18, 17:09:26
Nowy użytkownik
Witam,

potrzebuję kupić agregat mroźniczy z pompą napędzaną paskiem do mroźni 12-15m3, mroźnia do -20 będzie stacjonarna, w pomieszczeniu magazynowym, wykonana z płyty poliuretanowej 20-22cm.

Potrzebuję agregat samochodowy ponieważ wtedy będzie możliwość napędy pompy silnikiem elektrycznym jak i spalinowym w miejscach gdzie nie ma sieci.

Czy taki agregat działa analogicznie do klimy w samochodzie - gdy sterownik stwierdzi, że temperatura za wysoka to załącza sprzęgło na pompie?

Zielony jestem i nie wiem jaki (firma) i jakiej mocy poszukiwać.
  • Odpowiedz

radekklimat

2013-04-18, 18:25:57
Moderator
mroźnia do -20 będzie stacjonarna, w pomieszczeniu magazynowym, wykonana z płyty poliuretanowej 20-22cm.

Potrzebuję agregat samochodowy ponieważ wtedy będzie możliwość napędy pompy silnikiem elektrycznym jak i spalinowym w miejscach gdzie nie ma sieci.

To jak stacjonarna to po co ci naped z diesla chyba ze czesto pradu nie ma.
Wystarczy jakas nieduza Supra Carriera albo Thermo King RD II tylko ze to ciezkie agregaty i sciana na ktorej beda wisiec musi byc wzmocniona stelazem stalowym.
  • Odpowiedz

wenon

2013-04-21, 17:32:00
Moderator
tylko jest mały problem supra nie przełączy się sama jak będzie zanik prądy w sieci elektrycznej. trzeba wtedy włączyć samemu.
nie wiem jak się ma sprawa w TK.

w carrierze jedyny agregat który przy braku zasilania elektrycznego przełączy się sam na zasilanie z silnika spalinowego jest Vector. ale na 15m3 trochę zadurzy.

bardziej bym szedł w układ- zwykła stacjonarka + do tego agregat prądotwórczy ze sterowaniem podczas zaniku prądu- przełączenie na generator.
"I DON'T MIND IF I DON'T HAVE A MIND." (Kurt Cobain)
  • Odpowiedz

andreokz

2020-05-17, 12:22:03
Nowy użytkownik
Witam. Najlepiej agregat z silnikiem diesla chłodzony cieczą i przystosowany do pracy ciągłej z system automatycznego załączenia w przypadku zaniku napięcia. pozdrawiam
Wynajem i wypożyczalnia podnośników koszowych.
  • Odpowiedz

maras954

2020-05-19, 20:43:41
Nowy użytkownik
wenon napisał(a):tylko jest mały problem supra nie przełączy się sama jak będzie zanik prądy w sieci elektrycznej. trzeba wtedy włączyć samemu.
nie wiem jak się ma sprawa w TK.

w carrierze jedyny agregat który przy braku zasilania elektrycznego przełączy się sam na zasilanie z silnika spalinowego jest Vector. ale na 15m3 trochę zadurzy.

bardziej bym szedł w układ- zwykła stacjonarka + do tego agregat prądotwórczy ze sterowaniem podczas zaniku prądu- przełączenie na generator.

kazda supra przelaczy sie na diesla przy braku zasilania z sieci kiedy sie ja opowiednio skonfiguruje(funkcja
FN6)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-05-19, 20:51:52 przez maras954.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Serwisy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2022 termoclima Sp. z o.o.. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa