Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[carrier] a02

6 Odpowiedzi, 6302 Wyświetleń

pawelkobus

2013-07-02, 15:55:25
Nowy użytkownik
Witam.
Mam dość spory problem dotyczy chłodnio-mroźni carrier modelu nie znam nie wiem gdzie odczytać, prawdopodobnie starła się etykieta. Wyświtla się błąd a02 jakiś presostat.
Bardzo proszę o wytłumaczenie o co chodzi z tym i jak mogę to w najtańszy sposób naprawić. Bus jest z 98 roku więc jest stary i nie ma po co za wiele do niego dokładać ( peugeot boxer). Chłodnia co jakiś czas się włącza i wyłącza. Zależy mi na tym gdyż potrzebuje go jeszcze na jakieś 8 miesięcy a chłodnia jest niezbędna.
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

mariofreezer

2013-07-02, 17:36:59
Użytkownik
sprawdz wentylator skraplacza
  • Odpowiedz

pawelkobus

2013-07-02, 17:43:39
Nowy użytkownik
co oznacza wentylator skraplacza? bo jeśli jest to ten u góry na ,,dachu'' to raz się włącza razy wyłącza i zaczyna mrugać czerwona dioda, wtedy mogę odczytać ten błąd. Lecz jeśli to nie to to gdzie jest ten wentylator?? A jeśli to jednak ten na dachu to jak mam go sprawdzić? Wentylator, który jest w chłodni tam gdzie mrozi włącza sie pierwszy przed tym na dachu.
  • Odpowiedz

maras954

2013-07-02, 20:00:39
Nowy użytkownik
zacznij od pozadnego umycia skraplacza.czyli tej "chlodnicy" za ktora znajduje sie wentylator. najlepiej jakis nieagresywny srodek myjacy prysnac na lamelki i zostawic na 10min a pozniej myjka tylko ostroznie zeby nie pokrzywic lamel.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-07-02, 20:05:26
Top użytkownik
pawelkobus-Zarabiasz na innych?-Daj j zarobić na sobie.To FORUM ponoć branżowe?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-07-03, 10:17:35
Moderator
pawelkobus napisał(a):Bardzo proszę o wytłumaczenie (...) jak mogę to w najtańszy sposób naprawić.

Najtaniej to na prawdę wezwać kogoś, kto się na tym zna. Ty nie masz nawet zielonego pojęcia o tym i możesz tylko powiększyć koszty naprawy. Niestety, ale to jest prawda.
Twój wóz - Twoje konie.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa