Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Pytanie o samsung nordic

3 Odpowiedzi, 7592 Wyświetleń

looser

2014-10-06, 06:41:51
Nowy użytkownik
Witam serdecznie zmuszony jestem zainteresować się tematem alternatywnego ogrzewania, wybór padł na pompę ciepła powietrze powietrze. W przedbiegach odpadły klimatyzatory samsung Classic+ i tym podobne. Moje pomieszczenie: lokal użytkowy w kamienicy to 18m2 na największe mrozy wyposażone w centralne ogrzewanie ale do temperatury powiedzmy -7 -10 chciałbym ogrzewać je pompą ciepła. Można powiedzić że zdecydowałem się na samsunga nordica model AR09FSFKBWTN/X czy to dobry wybór i czy jego moc będzie wystarczająca do ekonomicznej pracy ? i drugie pytanie najważniejsze czy w takim klimatyzatorze trzeba dodatkowo montować grzałkę z termostatatem pytam bo dwie firmy które zapytałem o sprzedaż i montaż tego urządzenia dały różne odpowiedzi a w internecie ten samsung reklamowany jest jako urządzenie fabrycznie przygotowane do pracy w trudnych warunkach.
Proszę o odpowiedz.
  • Odpowiedz

looser

2014-10-07, 20:45:52
Nowy użytkownik
Nikt nic ?
  • Odpowiedz

DBKlima

2014-10-17, 10:20:23
Top użytkownik
looser napisał(a):...i a w internecie ten samsung reklamowany jest jako urządzenie fabrycznie przygotowane do pracy w trudnych warunkach.
Proszę o odpowiedz.
Z samsunga taka "pompa ciepła" jak z konwencjonalnego kaloryfera latem klimatyzator .
Przystosowany - pewnie jako jedyny ma obudowę ze stopu "amelinowego" z parasolką i hostessą.
Kup to co ci się podoba dobrze by było by miało gwarancję a monter certyfikaty .
Przy temperaturze od 0 do -10C niech urządzenie działa non stop na grzaniu dzień/noc.
Nie wiem jakie są warunki w opisywanym przez ciebie pomieszczeniu ale skoro ktoś ci już dobrał klimatyzator to tego się trzymaj.
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa