Witam
W wakacje tego roku założyłem agregat chłodniczy do komory ocieplonej supremą potocznie zwana(wióry drewna mieszane z cementem) + styropian 2x5cm grubości. Drzwi są z pianki poliuretanowej o grubości 10cm. Pomieszczenie ma ~100m3. Komora przeznaczona pod warzywa a konkretnie marchew, pietruszka, seler.
Sprawa tyczy się ustawienia tzw histeryzacji (nie wiem czy to dokładnie tak się nazywa)?.
Swoimi słowami chodzi mi o to iż chłodnia uruchamia się przy temp +2 stopnie a wyłącza przy +1 czyli chłodzi 1 stopień. Zależy mi na ustawieniu tak żeby zbijała nie 1 stopień ale np 2 bądź 2.5 stopnia. chciałbym ustawić temperaturę tak żeby włączała się przy 2.5 stopnia a wyłączała przy 0.5 stopnia, Czyli żeby zbijała 2 stopnie.
Mój sterownic to semicool ERT-10-3-321 C
Z góry dziękuję i pozdrawiam
W wakacje tego roku założyłem agregat chłodniczy do komory ocieplonej supremą potocznie zwana(wióry drewna mieszane z cementem) + styropian 2x5cm grubości. Drzwi są z pianki poliuretanowej o grubości 10cm. Pomieszczenie ma ~100m3. Komora przeznaczona pod warzywa a konkretnie marchew, pietruszka, seler. Sprawa tyczy się ustawienia tzw histeryzacji (nie wiem czy to dokładnie tak się nazywa)?.
Swoimi słowami chodzi mi o to iż chłodnia uruchamia się przy temp +2 stopnie a wyłącza przy +1 czyli chłodzi 1 stopień. Zależy mi na ustawieniu tak żeby zbijała nie 1 stopień ale np 2 bądź 2.5 stopnia. chciałbym ustawić temperaturę tak żeby włączała się przy 2.5 stopnia a wyłączała przy 0.5 stopnia, Czyli żeby zbijała 2 stopnie.
Mój sterownic to semicool ERT-10-3-321 C
Z góry dziękuję i pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Pamiętaj. Głupie oszczędności się mszczą.