Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[Carrier Zephyr 30 S] Prośba o pomoc

1 Odpowiedzi, 2542 Wyświetleń

kamil118

2015-05-10, 19:10:40
Nowy użytkownik
Witam,
dzisiaj po przejechaniu 260 km z temperaturą nastawioną na 3 stopnie (przewóz warzyw) pod koniec trasy agregat przestał chłodzić, na sterowniku mrugała czerwona lampka i co parędziesiąt sekund zapalała zielona żeby po sekundzie zmienić się w czerwoną i tak przez jakieś 15 km do postoju w miejscu docelowym.
Po oddaniu towaru, odpiąłem i podłączyłem ponownie tasiemkę od sterownika w kabinie, jak próbowałem go ponownie włączyć to po wciśnięciu przycisku ON załącza się wentylator nad kabiną oraz ten na pace jednak wyświetlacz na sterowniku nie uruchamia się i również nie chłodzi, nie można nic zobaczyć/ustawić oprócz wyłączenia sterownika przyciskiem OFF, wtedy wentylatory zatrzymują się.

Co może być przyczyną w/w problemu i czy można to w jakiś prosty sposób naprawić. Do tej pory sprawdziłem bezpieczniki w sterowniku nad kabiną i docisnąłem wszystkie wtyczki, jednak to nie pomogło a nie znam się na tyle, żeby coś więcej w tym grzebać.

Czy znalazł by się jakiś fachowiec z Lublina lub okolic, który bo to szybko i sprawnie naprawił? Ponieważ samochód jest potrzebny na środę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-05-10, 19:12:27 przez kamil118.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa