Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Centrala wentylacyjna z chłodnicą wodną zasilana ze studni

3 Odpowiedzi, 5941 Wyświetleń

august200

2015-05-28, 17:42:57
Nowy użytkownik
Witam.Aktualnie wykonuję wentylację w domu jednorodzinnym.Dom 500m3 centrala Venita recu 900 z chodnica wodną która mam zamiar dostawić.Zainstalowana będzie na poddaszu nie użytkowym kanałami spiro rozejdę się po domu nawiewy w pokojach użytkowych(Salon ,sypialnie kuchnia pokoje dzieci) Wyciągi (Toalety,garderoba,pralnia spiżarnia) w pomieszczeniach z wyciągami drzwi z dziurami na dole. Dom ogrzewa pompa ciepła dolne źródło to studnia głębinowa . Z racji tego że zimnej wody około 8 stopni jest pod dostatkiem pomyślałem żeby ją wykorzystać i przepuścić przez chłodnice wodną w centrali.
Pytanie 1. Czy mam dobry pomysł z nawiewami w pokojach użytkowych a wyciągi z pomieszczeń jak wyżej napisałem?
Pytanie 2. Przy temperaturze wody około 8 stopni jak bardzo muszę przewymiarować chłodnice wodny oryginalnie dobrana w Venit jest na 6 stopni czyli 2 stopnie róznicy.
Pytanie 3. Na wejściu do chłodnicy woda będzie miała ok. 9 stopni to jaka temperatura będzie wydmuchiwana na zaworze wywiewnym liczę na 13-14 stopni wyda ?
  • Odpowiedz

barbie

2015-05-28, 21:30:29
Top użytkownik
19 stopni
  • Odpowiedz

wireska

2023-06-27, 12:32:00
Nowy użytkownik
Hej! Szukam informacji na temat studni głębinowych w Bielsku-Białej https://polskiestudnie.pl/studnie-glebin...sko-biala/. Czy ktoś z Was ma własną studnię lub korzystał z usług firm zajmujących się budową studni w tym regionie? Chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat. Dzięki!
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa