Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Podgrzanie podłogi

8 Odpowiedzi, 14831 Wyświetleń

Stefano82

2015-06-01, 21:44:54
Nowy użytkownik
Ostatnio żona uparła się, że trzeba coś zmienić w mieszkanku-a jak ona tak mówi, to znaczy, że będzie mi wiercić dziurę w brzuchu, żeby zrobić remont. Nie pomyliłem się ani trochę-tak też się stało, a padło na zmianę podłogo w salonie. i tutaj kolejne zaskoczenie, bo uparła się na tego typu płytki [reklama] ja może nie jestem specjalistą od aranżacji wnętrz, ale wydaje mi się, że to może odbierać salonowi trochę uroku, bo jednak przyzwyczajony jestem, że płytki kładzie się w holu, łazience, kuchni. Chociaż muszę też oddać, że kilka razy odwiedziliśmy parę osób, które miały położone płytki w salonie i wyglądało, to całkiem przyzwoicie, tylko że ja tłumacze to sobie tym, że nasz salon jest mniejszy, więc nie będzie tego efektu. Znając jednak życie, żona postawi na swoim, bo potrafi być bardzo namolna. Dlatego chciałem Was zapytać, jak to jest jeżeli nie mam ogrzewania podłogowego? Czy w takim przypadku mocno daje od podłogi? Ewentualnie co zrobić, żeby nie czuć od niej chłodu?
Kryje się coś niedobrego w mężczyznach, którzy unikają wina, gier, towarzystwa pięknych kobiet i ucztowania. Tacy ludzie albo są ciężko chorzy, albo w głębi duszy nienawidzą otoczenia
  • Odpowiedz

dominika.malinkowska

2015-07-16, 17:07:56
Nowy użytkownik
Oj tak, wtedy może mocno wiać chłód od podłogi.. moim zdaniem takie płytki w salonie to dobry pomysł, będzie oryginalnie i praktycznie, sama pomyślałabym u siebie nad takim rozwiązaniem
  • Odpowiedz

colder

2015-07-18, 17:25:00
Nowy użytkownik
Płytki w salonie to lipa jak dla mnie. Drewno daje ciepło.
  • Odpowiedz

StrngParr

2021-06-21, 13:34:04
Nowy użytkownik
Jeśli podłoga bez ogrzewania to polecam winyle - cienkie, łatwe do układania, niezbyt drogie (a przez łatwość montażu to i montaż zwykle taniej). Ja sam wymieniałem sobie panele i ogólnie winyl król - choć wczesniej miałem laminat i także się sprawdzał, dobrze wygląda i na pewno lepszy od zwykłego parkietu (a tym bardziej od kafelek w salonie! pamiętajcie, że kafelki łatwo zniszczyć w pomieszczeniach o dużym obciążeniu użytkowym - rysy i pęknięcia - dlatego trzeba wydać wiecej pieniedzy na wytrzymalsze kafle)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2021-06-29, 13:35:44 przez StrngParr.)
  • Odpowiedz

obser

2021-06-21, 16:20:06
Top użytkownik
Jeszcze jedno wyjście, wymiana podłogi, lub żony. Wybór należy do Ciebie. Smile
  • Odpowiedz

admin_punbb_import1

2021-06-22, 09:52:33
Administrator
Zrobiliście dzień admince Wink
  • Odpowiedz

adamem

2022-01-28, 13:56:33
Nowy użytkownik
A pozostając w temacie podłóg i paneli, czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie z panelami winylowymi ?
  • Odpowiedz

MarkusP

2022-05-27, 07:27:30
Nowy użytkownik
Szczerze mówiąc, nie Wink Ja mam jeszcze tradycyjne panele pvc Wink A ma ktoś z Was ?
  • Odpowiedz

Patrycjusz

2024-06-24, 13:58:36
Banned
A jakie macie ogrzewanie ? Ja się zastanawiam nad panelami słonecznymi albo panelami fotowoltaicznymi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-02-26, 11:44:10 przez admin.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa