Zostałem poproszony o znalezienie firmy (koniecznie bo faktura), która podjęłaby się naprawy dwóch zamrażarek na -80 oC.
Proszę o inf na PW.
Proszę o inf na PW.
|
Zostałem poproszony o znalezienie firmy (koniecznie bo faktura), która podjęłaby się naprawy dwóch zamrażarek na -80 oC.
Proszę o inf na PW.
Okolice ? .
Jaki zakres napraw?
Udaj się do najbliższej stacji krwiodawstwa i dowiedział się kto im naprawia .
barbie napisał(a):Okolice ? .Centusiowo .barbie napisał(a):Udaj się do najbliższej stacji krwiodawstwa i dowiedział się kto im naprawia .Cenię Twój dowcip, ale skąd wiesz, że te zamrażarki nie są właśnie ze stacji krwiodawstwa??? radekklimat napisał(a):Jaki zakres napraw?Podejrzewam zużycie sprężarki pierwszego stopnia, ale nie robiłem diagnozy, bo ona ma należeć do wykonawcy naprawy. Trzeba przyjechać i sprawdzić. Oczywiście diagnoza zostanie wliczona w cenę oferty. To nie jest lodówka domowa i jej naprawa będzie ... ciut droższa. Robota jest wyzwaniem dla niezłego chłodniarza. Sprzęty są "made in USA". Prawie identyczne. Różnią się tylko datą produkcji. Szafy "postawione na sprężarkach". I stopień R134A+R404A II stopień R404A+R508B (!!!) Typów sprężarek jeszcze nie dopatrzyłem, ale jak będzie trzeba to się znajdą. Bardzo proszę o poważne oferty na PW. Zostaną przekazane do użytkownika, a on wystąpi z oficjalnym zapytaniem i dalej będziecie się "bawić" sami. Ja nic z tego nie mam. Staram się tylko spełnić prośbę o pomoc.
To jest prosty układ chłodniczy.Ludzie przerażają się tą butlą i parowaczo-skraplaczem.Wyłącz urządzenie i je odmroż według zaleceń producenta.Przeczyść skraplacz pierwszego stopnia.W końcu chłodnictwo w dziale?Zakręć butlę na czas odladzania
Jeśli myślisz że kłócisz się z idiotą.To ten drugi myśli to samo co Ty.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-09-08, 21:00:30 przez joker.)
Podaj email wyśle ci ofertę
joker napisał(a):Ludzie przerażają się tą butląPomijając "prostotę" układu, o jakiej butli piszesz? A z tym czyszczeniem skraplacza, to już ...rewelacja. jack63 napisał(a):Skraplacz niskiego stopnia do wyczyszczenia.O butli piszę o takiej której nie ma w zestawie a podtzymuje temperaturę podczas zaniku napięcia.Butla zazwyczaj z CO-2joker napisał(a):Ludzie przerażają się tą butląPomijając "prostotę" układu, o jakiej butli piszesz?
Jeśli myślisz że kłócisz się z idiotą.To ten drugi myśli to samo co Ty.
|