Panowie, chłodnia w piekarni. Przechowywane produkty otwarte to marmolada i czekolada wstępnie przygotowane do użycia, pozostałe produkty są szczelnie zamknięte. Problem polega na tym, że zwykłe chłodnice typu eko wytrzymują rok. Co może je tak żreć???
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ >>>SPRAWDŹ
KONIECZNIE!
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
CHEMIA SERWISOWA
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KONIECZNIE!
Chłodnice wytrzymują 1 rok
7 Odpowiedzi, 5667 Wyświetleń
Też się zastanawiam ? Piekarnia pewnej sieci handlowej po dwóch latach sito totalne i 200kg w powietrze pierwsza wytrzymała z 6 lat. Przypadek z dzisiaj pizzeria trzymają wyrobione ciasto do pizzy no i po 3 latach sito totalne. Może jakaś soda ? W pizzeri zarzekają się że to czyste ciasto na drożdżach. A co sieć handlowa dodaje do wypieków tego nie wiem. Druga sprawa kiedyś ścianki rurek miały 0.8/1mm teraz 0,4/0.6 mm i myślę że tu jest pies pogrzebany.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
Według mojej wiedzy miedź powinna bronić się słynną patyną, a tu nic miedź robi się ,,papierowa" i powstają tysiące wżerów. Mało że cienkie rury to i jakość miedzi pozostawia wiele do życzenia... Może jednak ktoś ma jednoznaczną odpowiedź.
p.obelix Dzięki za ,,upewnienie w przekonaniu" Handlowcy nie spotkali się z tym problemem
mg napisał(a):p.obelix Dzięki za ,,upewnienie w przekonaniu" Handlowcy nie spotkali się z tym problememNo a jak mają się z tym spotkać, jak sprzedają nowe urządzenia, a nie serwisują stare. Nawijają klientowi makaron na uszy, a Ty później wymyślaj wytłumaczenia. A co do wytrzymałości chłodnic: w przetwórni odpadów, to przynajmniej miałem duże stężenie amoniaku - parowniki kończyły się w drugim sezonie, ale co w piekarni wpływa na reakcję z miedzią? Zapytać chemika, albo chociaż technologa żywności co w piekarni lata w powietrzu.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
Witam.U mnie był podobny przypadek na 2 chłodnicach ECO co prawda nie na spożywce ale rozwiązaniem problemu może być zlecenie firmie ECO Włochy na zrobienie specjalnie utwardzonej powłoki chłodnic.Oczywiście ma to swoją cenę bo jest 150% droższa i czas oczekiwania 1,5 miesiąca.Takie chłodnice u mnie działają już 7 rok wiec w spożywce pewnie na wieki wieków
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-06-17, 16:31:02 przez MarioO.)
Zgadzam się, utwardzona powłoka powinna tu dużo pomóc, Dzięki temu maszyny będą sprawne o wiele dłużej, niż te gorsze modele.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-09-01, 12:38:39 przez beskid1yy.)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości