Forum Klimatyzacja
izolacja muru?? - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Wentylacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Wątek: izolacja muru?? (/showthread.php?tid=3281)

izolacja muru?? - tommy34 - 2010-03-30

Dzień dobry!

Mam problem z panoszącym się grzybem którego źródłem jest cieknąca woda po kominie, jak podejrzewam komin jest rozszczelniony i woda ciągle siąknie w cegły spływając w dół i namaczając ściany w mieszkaniu które wynajmuję. Robię teraz wentylację z elektrycznym wyciągiem silnik 12 W wymiana 107 m3/h, odgrzybiam chemią mieszkanie itd.

W ścianie przy kominie w komorze podwieszanego sufitu jest straszna wilgoć i grzyb (pryskałem go Tytanem professionalem) niżej pod sufitem jest położona farba Beckera i ona nieźle trzyma choć WODA po nie dosłownie spływa na glazurę.

Pytanie brzmi:
Co położyć na plamę wilgoci pomiędzy sufitem a sufitem podwieszanym??
Myślałem o kicie dekarskim jakiejś folii ale nie wiem co może związać z wilgotnym tynkiem bo przecież on nie wysycha każdy deszcz to od nowa wilgoć!!!!

Z góry dzięki za odpowiedzi!!

izolacja muru?? - mg - 2010-03-30

Nie zastanawiałeś się nad zlikwidowaniem źródła wilgoci?, moim zdaniem od tego powinieneś zacząć.

izolacja muru?? - R-40 - 2010-03-30

Nieusuwaj skutku tylko prrzyczynę.Moja rada.Bogaty powie" niestać mnie na malucha".Usuń prrzyczynę.

izolacja muru?? - tommy34 - 2010-03-31

Dzięki chłopaki za rady, ale przyczyna to popękany tynk na kominie i/lub nieszczelne pokrycie dachu wokół komina. To należy do właściciela kamienicy, nie mogę tego robić za gościa gdyż mógłbym z jego strony mieć nieprzyjemności z powodu samowolki na jego własności.
Do gościa już monitowałem wiele razy, mam nadzieję że coś w końcu zrobi, ja ze swojej strony potrzebuję uszczelnić (zaizolować) ścianę u siebie!!!

Co poradzicie?????????????

izolacja muru?? - mg - 2010-03-31

Słuchaj, zablokujesz wilgoć w jednym miejscu a za chwilę wyjdzie w innym. Musisz najpierw usunąć źródło problemu,
czyli właściciela budynku Big Grin
(chyba że pomalujesz całe mieszkanie farbą okrętową)

izolacja muru?? - R-40 - 2010-03-31

Klaniają się warunki wynajmu.Wynajmujesz płacisz żadasz.Nieotrzymujesz niepłacisz.

izolacja muru?? - R-40 - 2010-03-31

R-40 napisał(a):Klaniają się warunki wynajmu.Wynajmujesz płacisz żadasz.Nieotrzymujesz niepłacisz.
Zadzwoń do powiatowej inspekcji budowlanej i przedstaw problem jako wynajmujący.Wilgoć to pikuś.Ale czad to nie.Masz rodzinę?.

izolacja muru?? - monterod2002 - 2010-03-31

Gorzej jak po ekspertyzie Powiatowej Inspekcji budowlanej stwierdzą że budynek nie nadaje się do zamieszkania Big Grin Big Grin a pod mostem dopiero kapie. A tak poważnie taniej na pewno cię wyniesie reperacja na własny koszt komina niż inne zabiegi które nie dadzą rezultatu .
pozdrowionka

izolacja muru?? - tommy34 - 2010-04-01

Rzeczywiście taniej byłoby mi samemu dach naprawić, jednak gdyby ktoś znał jakiś środek łapiący na lekko wilgotny mur i dobrze go izolujący (do użytku wewnętrznego)!!!!
Byłbym bardzo wdzięczny za rady!!

: )

izolacja muru?? - Shitashii - 2010-04-01

lepik, papa, szpachla, farba ?