Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

izolacja muru??

10 Odpowiedzi, 11840 Wyświetleń

tommy34

2010-03-30, 20:11:37
Nowy użytkownik
Dzień dobry!

Mam problem z panoszącym się grzybem którego źródłem jest cieknąca woda po kominie, jak podejrzewam komin jest rozszczelniony i woda ciągle siąknie w cegły spływając w dół i namaczając ściany w mieszkaniu które wynajmuję. Robię teraz wentylację z elektrycznym wyciągiem silnik 12 W wymiana 107 m3/h, odgrzybiam chemią mieszkanie itd.

W ścianie przy kominie w komorze podwieszanego sufitu jest straszna wilgoć i grzyb (pryskałem go Tytanem professionalem) niżej pod sufitem jest położona farba Beckera i ona nieźle trzyma choć WODA po nie dosłownie spływa na glazurę.

Pytanie brzmi:
Co położyć na plamę wilgoci pomiędzy sufitem a sufitem podwieszanym??
Myślałem o kicie dekarskim jakiejś folii ale nie wiem co może związać z wilgotnym tynkiem bo przecież on nie wysycha każdy deszcz to od nowa wilgoć!!!!

Z góry dzięki za odpowiedzi!!
  • Odpowiedz

mg

2010-03-30, 20:23:12
Top użytkownik
Nie zastanawiałeś się nad zlikwidowaniem źródła wilgoci?, moim zdaniem od tego powinieneś zacząć.
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-30, 20:25:11
Zaawansowany użytkownik
Nieusuwaj skutku tylko prrzyczynę.Moja rada.Bogaty powie" niestać mnie na malucha".Usuń prrzyczynę.
  • Odpowiedz

tommy34

2010-03-31, 10:09:57
Nowy użytkownik
Dzięki chłopaki za rady, ale przyczyna to popękany tynk na kominie i/lub nieszczelne pokrycie dachu wokół komina. To należy do właściciela kamienicy, nie mogę tego robić za gościa gdyż mógłbym z jego strony mieć nieprzyjemności z powodu samowolki na jego własności.
Do gościa już monitowałem wiele razy, mam nadzieję że coś w końcu zrobi, ja ze swojej strony potrzebuję uszczelnić (zaizolować) ścianę u siebie!!!

Co poradzicie?????????????
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-03-31, 10:10:55 przez tommy34.)
  • Odpowiedz

mg

2010-03-31, 18:36:35
Top użytkownik
Słuchaj, zablokujesz wilgoć w jednym miejscu a za chwilę wyjdzie w innym. Musisz najpierw usunąć źródło problemu,
czyli właściciela budynku Big Grin
(chyba że pomalujesz całe mieszkanie farbą okrętową)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-03-31, 18:39:20 przez mg.)
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-31, 18:45:17
Zaawansowany użytkownik
Klaniają się warunki wynajmu.Wynajmujesz płacisz żadasz.Nieotrzymujesz niepłacisz.
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-31, 18:49:32
Zaawansowany użytkownik
R-40 napisał(a):Klaniają się warunki wynajmu.Wynajmujesz płacisz żadasz.Nieotrzymujesz niepłacisz.
Zadzwoń do powiatowej inspekcji budowlanej i przedstaw problem jako wynajmujący.Wilgoć to pikuś.Ale czad to nie.Masz rodzinę?.
  • Odpowiedz

monterod2002

2010-03-31, 20:52:59
Zaawansowany użytkownik
Gorzej jak po ekspertyzie Powiatowej Inspekcji budowlanej stwierdzą że budynek nie nadaje się do zamieszkania Big Grin Big Grin a pod mostem dopiero kapie. A tak poważnie taniej na pewno cię wyniesie reperacja na własny koszt komina niż inne zabiegi które nie dadzą rezultatu .
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

tommy34

2010-04-01, 11:46:36
Nowy użytkownik
Rzeczywiście taniej byłoby mi samemu dach naprawić, jednak gdyby ktoś znał jakiś środek łapiący na lekko wilgotny mur i dobrze go izolujący (do użytku wewnętrznego)!!!!
Byłbym bardzo wdzięczny za rady!!

: )
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-04-01, 13:47:24
Moderator
lepik, papa, szpachla, farba ?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa