![]() |
|
Nowa ustawa od UE - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Wentylacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=13) +--- Wątek: Nowa ustawa od UE (/showthread.php?tid=4893) |
Nowa ustawa od UE - amanaskin - 2011-04-26 Witam, Czy już ktoś słyszał o nowej dyrektywie Unii Europejskiej o przymusowym czyszczeniu kanałów klimatyzacji i wentylacji przynajmniej raz w roku, która ma wejść w 2011r. ? Szukałem w internecie ale nic nie znalazłem o tym. Chcę się dowiedzieć czy jeżeli kanał będzie wyczyszczony w styczniu a w grudniu mój zakład zostanie sprawdzony i do tego czasu zostanie osyfiony bo wiadomo, że po krótkim czasie kurz osiada na podłodze kanału to będę musiał zapłacić karę ? Wiadomo czy kary są wysokie? Nowa ustawa od UE - Bogdan_New_Jersey - 2011-04-27 cos mi sie wydaje ze jak kiedyś będę chciał wrócić do Polski /europy/ to będę musiał przejść przymusowa dezynfekcje i przeszkolenie w dziedzinie bakterio-wirusologii chyba że ktoś na tym forum brednie i plotki pisze i to wszystko jest bajka Nowa ustawa od UE - awax - 2011-04-27 Witam Nie wiem czy takie przepisy są przygotowywane,wiem natomiast<że w budynkach użyteczności publicznej,biurach itp każdy kto przebywa w pomieszczeniach ma prawo ŻĄDAĆ od właściciela zlecania takich czynnośći. Nie sądzę żeby w Stanach było inaczej,a może po prostu czyszczenie kanałów wentylacyjnych jest tak naturalne,że się o tym tam nie mówi. Pozdrawiam Nowa ustawa od UE - Bogdan_New_Jersey - 2011-04-27 przymusowym czyszczeniu kanałów w USA jest obowiazkowe ale w szpitalach przychodniach itp ale w domu czy zakladach pracy juz nie, tak jak pisze awax moga tego zarzadac pracownicy Nowa ustawa od UE - llort - 2011-04-27 Czyżby filtry stały się bezużyteczne i bez skuteczne a ich stosowanie naciągactwem?Po co stosować presostaty różnicy ciśnień przed i za filtrem.A tak naprawdę to poco centrale klimatyzacyjno-wentylacyjne skoro nie spełniają swojego zadania.Czy ktoś pomorze alergikom i coś wymyśli w rodzaju filtrów wodnych podobnych w odkurzaczach?
Nowa ustawa od UE - amanaskin - 2011-05-22 Wszedł nowy produkt na rynek, który oczyszcza klimatyzacje z wszelkiego kurzu pyłu wirusów w 100% oraz co najważniejsze moduł ten oczyszcza sam ( zależy od właściciela jak zaprogramuje ) co jakiś czas. Moduł jest dostawiany do szybu wentylacyjnego i za pomocą nanosrebra likwiduje wszelkie wirusy, kurze a przede wszystkim legionellę. Więc, jeżeli firmy zamontują takie urządzenie alergicy będą mogli czuć się bezpiecznie
Nowa ustawa od UE - barbie - 2011-05-22 100 %--puknij się w głowę . Nowa ustawa od UE - amanaskin - 2011-05-22 widze, że niektórzy nie wierzą. Ale taki moduł jest o wiele skuteczniejszy niż czyszczenie chemiczne czy fizyczne, tańsze korzystniejsze i dające o wiele lepsze efekty za pomocą nanotechnologii. Dla niedowiarków niebawem mogę podesłać stronę lub kontakt ze znajomym który się tym zajmuje. Nowa ustawa od UE - eryk_wiking - 2011-05-22 czyli jak leży w kanale zdechły gołąb to nanosrebro go usunie? albo chociażby dużo kurzu, żeby nie użyć słowa kupa Nowa ustawa od UE - amanaskin - 2011-05-22 Musisz poczytać na temat nanotechnologii, jak działa nanosrebro, a potem zadawać pytania Z kurzem poradzi sobie na pewno, z brzydkim zapachem "zdechłego gołębia" też, niestety zwłoki będzie trzeba usunąć samemu ![]() Dodam ciekawostkę, że naukowcy przeprowadzili badania w kurniku, gdzie odchody kur mają na prawdę nie miły zapach. Po zamgleniu nanosrebrem nie było czuć przykrego zapachu, "śmierdzące" związki całkowicie znikneły. Nowa ustawa od UE - eko - 2011-05-27 to samo oferują ci od ozonowania powietrza teraz nanosrebro hehehehe zapach minie na jakiś czas potem bakterie znów powrócą i rozkład zacznie się od nowa. Najlepsze czyszczenie mechaniczne+chemiczne. a nie takie nowinki jak ozonowanie czy nanosrebro ciekawe co jescze wymyślą aby naciągać ludzi na te kosmiczne twierdzenia
Nowa ustawa od UE - Randolf - 2011-05-31 Ozon jest naciąganiem jezeli chce sie cokolwiek zrobic zabawka o wydajnosci do 2g/h Natomiast powyzej 5g/h to nie sa żarty.Jezeli ozon jest naciaganiem to co nim nie jest??? Japonia stosuje na codzien ozon i tam praktycznie ozonuja wszystko,poniewaz ozon neutralizuje wszelkie toksyny,likwiduje grzybice,ect,ect.Podobnie jest w USA. Ale oczywiscie my wiemy,ze wszystko wiemy. Na stronie o3pro.pl cos na ten temat przeczytalem Nowa ustawa od UE - bxz - 2011-05-31 Randolf Dzisiaj 02:31:13 Odp: grzyb - poważny problem , nieświeże powietrze, bolące gardło (18 odpowiedzi, napisanych Klimatyzacja samochodowa) 1234554321 napisał/a: Witam, mam problem z klimatyzacja samochodową... Ewentualnie kto mógłby to zrobić w okolicy Siedlec, Mińska Maz., Warszawy ? Jedynie to 2-3 krotne ozonowanie z tym,że ozonator musi mieć wydajność 5-6g/h w dodatku rzeczywistą wydajność. Znalazłem b.ciekawy sprzęt za sensowną kwotę na ................ To jedyne miejsce gdzie mozna kupić tej klasy ozonator do 2 tys Idź do forum Idź do tematu Idź do posta 3 Randolf 2011-03-06 01:02:37 Temat: Ozonator najsilniejszy model do odkazania samochodu-pomieszczen (5 odpowiedzi, napisanych Klimatyzacja samochodowa) Najsilniejszy obecnie na rynku ozonator klasy prfesjonalnej w cenie .................. zl.Dezynfekcja pomieszczen do 100m2 to czas 60-90 min.Samochodu w zaleznosci od wielkosci 10-15 minut Odgrzybianie piwnic 60-90 min.Jedyny model ktory mozemy wykorzystac w domu do ozonowania kapieli,wody do picia.Kilka innych bezcennych zastosowan Unikalny w swojej klasie. Zapraszam na strone ...................... _________________________________________________________________________________________ To wszystkie Twoje posty poza tym wyżej ![]() ................... chyba masz prowizje xD jak dla mnie ban za reklamę, ferment i natarczywą akwizycję. __________________________________________________________________________________________ Ale nie ma co trzeba wejść na stronę, bo chłop ma rację ![]() Nie przeładowuj przeglądarki... stronę sprawdzałem na 2 kompach i to samo... ona tak wygląda xD I dzięki takim gościom jak ty ciężko mi się będzie przekonać ;p |