Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Nowa ustawa od UE

13 Odpowiedzi, 13265 Wyświetleń

amanaskin

2011-04-26, 19:16:16
Nowy użytkownik
Witam,
Czy już ktoś słyszał o nowej dyrektywie Unii Europejskiej o przymusowym czyszczeniu kanałów klimatyzacji i wentylacji przynajmniej raz w roku, która ma wejść w 2011r. ? Szukałem w internecie ale nic nie znalazłem o tym. Chcę się dowiedzieć czy jeżeli kanał będzie wyczyszczony w styczniu a w grudniu mój zakład zostanie sprawdzony i do tego czasu zostanie osyfiony bo wiadomo, że po krótkim czasie kurz osiada na podłodze kanału to będę musiał zapłacić karę ? Wiadomo czy kary są wysokie?
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2011-04-27, 01:06:46
Zaawansowany użytkownik
cos mi sie wydaje ze jak kiedyś będę chciał wrócić do Polski /europy/
to będę musiał przejść przymusowa dezynfekcje i przeszkolenie w dziedzinie bakterio-wirusologii

chyba że ktoś na tym forum brednie i plotki pisze i to wszystko jest bajka
  • Odpowiedz

awax

2011-04-27, 05:15:12
Top użytkownik
Witam
Nie wiem czy takie przepisy są przygotowywane,wiem natomiast<że w budynkach użyteczności publicznej,biurach itp każdy kto przebywa w pomieszczeniach ma prawo ŻĄDAĆ od właściciela zlecania takich czynnośći.
Nie sądzę żeby w Stanach było inaczej,a może po prostu czyszczenie kanałów wentylacyjnych jest tak naturalne,że się o tym tam nie mówi.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2011-04-27, 11:54:17
Zaawansowany użytkownik
przymusowym czyszczeniu kanałów w USA jest obowiazkowe ale w szpitalach przychodniach itp
ale w domu czy zakladach pracy juz nie, tak jak pisze awax moga tego zarzadac pracownicy
  • Odpowiedz

llort

2011-04-27, 18:23:30
Zaawansowany użytkownik
Czyżby filtry stały się bezużyteczne i bez skuteczne a ich stosowanie naciągactwem?Po co stosować presostaty różnicy ciśnień przed i za filtrem.A tak naprawdę to poco centrale klimatyzacyjno-wentylacyjne skoro nie spełniają swojego zadania.Czy ktoś pomorze alergikom i coś wymyśli w rodzaju filtrów wodnych podobnych w odkurzaczach? Smile
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

amanaskin

2011-05-22, 15:41:26
Nowy użytkownik
Wszedł nowy produkt na rynek, który oczyszcza klimatyzacje z wszelkiego kurzu pyłu wirusów w 100% oraz co najważniejsze moduł ten oczyszcza sam ( zależy od właściciela jak zaprogramuje ) co jakiś czas. Moduł jest dostawiany do szybu wentylacyjnego i za pomocą nanosrebra likwiduje wszelkie wirusy, kurze a przede wszystkim legionellę. Więc, jeżeli firmy zamontują takie urządzenie alergicy będą mogli czuć się bezpiecznie Smile
  • Odpowiedz

barbie

2011-05-22, 16:59:40
Top użytkownik
100 %--puknij się w głowę .
  • Odpowiedz

amanaskin

2011-05-22, 17:46:40
Nowy użytkownik
widze, że niektórzy nie wierzą. Ale taki moduł jest o wiele skuteczniejszy niż czyszczenie chemiczne czy fizyczne, tańsze korzystniejsze i dające o wiele lepsze efekty za pomocą nanotechnologii. Dla niedowiarków niebawem mogę podesłać stronę lub kontakt ze znajomym który się tym zajmuje.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-22, 17:47:04 przez amanaskin.)
  • Odpowiedz

eryk_wiking

2011-05-22, 18:10:47
Zaawansowany użytkownik
czyli jak leży w kanale zdechły gołąb to nanosrebro go usunie?
albo chociażby dużo kurzu, żeby nie użyć słowa kupa
  • Odpowiedz

amanaskin

2011-05-22, 19:14:37
Nowy użytkownik
Musisz poczytać na temat nanotechnologii, jak działa nanosrebro, a potem zadawać pytania Smile
Z kurzem poradzi sobie na pewno, z brzydkim zapachem "zdechłego gołębia" też, niestety zwłoki będzie trzeba usunąć samemu Wink

Dodam ciekawostkę, że naukowcy przeprowadzili badania w kurniku, gdzie odchody kur mają na prawdę nie miły zapach. Po zamgleniu nanosrebrem nie było czuć przykrego zapachu, "śmierdzące" związki całkowicie znikneły.
  • Odpowiedz

eko

2011-05-27, 16:56:30
Nowy użytkownik
to samo oferują ci od ozonowania powietrza Big Grin teraz nanosrebro hehehehe zapach minie na jakiś czas potem bakterie znów powrócą i rozkład zacznie się od nowa.

Najlepsze czyszczenie mechaniczne+chemiczne.

a nie takie nowinki jak ozonowanie czy nanosrebro ciekawe co jescze wymyślą aby naciągać ludzi na te kosmiczne twierdzeniaBig Grin
  • Odpowiedz

Randolf

2011-05-31, 00:39:20
Nowy użytkownik
Ozon jest naciąganiem jezeli chce sie cokolwiek zrobic zabawka o wydajnosci do 2g/h
Natomiast powyzej 5g/h to nie sa żarty.Jezeli ozon jest naciaganiem to co nim nie jest???
Japonia stosuje na codzien ozon i tam praktycznie ozonuja wszystko,poniewaz ozon neutralizuje
wszelkie toksyny,likwiduje grzybice,ect,ect.Podobnie jest w USA.
Ale oczywiscie my wiemy,ze wszystko wiemy.
Na stronie o3pro.pl cos na ten temat przeczytalem
  • Odpowiedz

bxz

2011-05-31, 04:55:00
Zaawansowany użytkownik
Randolf Dzisiaj 02:31:13
Odp: grzyb - poważny problem , nieświeże powietrze, bolące gardło (18 odpowiedzi, napisanych Klimatyzacja samochodowa)
1234554321 napisał/a:

Witam, mam problem z klimatyzacja samochodową... Ewentualnie kto mógłby to zrobić w okolicy Siedlec, Mińska Maz., Warszawy ?

Jedynie to 2-3 krotne ozonowanie z tym,że ozonator musi mieć wydajność 5-6g/h
w dodatku rzeczywistą wydajność.
Znalazłem b.ciekawy sprzęt za sensowną kwotę na ................
To jedyne miejsce gdzie mozna kupić tej klasy ozonator do 2 tys

Idź do forum Idź do tematu Idź do posta
3 Randolf 2011-03-06 01:02:37
Temat: Ozonator najsilniejszy model do odkazania samochodu-pomieszczen (5 odpowiedzi, napisanych Klimatyzacja samochodowa)

Najsilniejszy obecnie na rynku ozonator klasy prfesjonalnej
w cenie .................. zl.Dezynfekcja pomieszczen do 100m2 to
czas 60-90 min.Samochodu w zaleznosci od wielkosci 10-15 minut
Odgrzybianie piwnic 60-90 min.Jedyny model ktory mozemy wykorzystac
w domu do ozonowania kapieli,wody do picia.Kilka innych bezcennych zastosowan
Unikalny w swojej klasie.
Zapraszam na strone
......................

_________________________________________________________________________________________

To wszystkie Twoje posty poza tym wyżej Wink

................... chyba masz prowizje xD

jak dla mnie ban za reklamę, ferment i natarczywą akwizycję.

__________________________________________________________________________________________

Ale nie ma co trzeba wejść na stronę, bo chłop ma rację Wink

Nie przeładowuj przeglądarki... stronę sprawdzałem na 2 kompach i to samo... ona tak wygląda xD

I dzięki takim gościom jak ty ciężko mi się będzie przekonać ;p
NO
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-31, 05:03:06 przez bxz.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa