![]() |
|
Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY (/showthread.php?tid=545) |
Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY - marcel1 - 2007-06-07 Udało mi sie w koncu uruchomic klimatyzacje w moim aucie.Auto kupiłem niesprawne co sie okazało.Brakowało wentylatora od klimy który dokupiłem.Kupilem sprezarke bo moja nie dawala ciśnienia i odpaliłem ja na krótko bo Presostat (czujnik) robił od czasu do czasu przerwe na niskim cisnieniu.Zwarlem jegostyki na wtyczce.Klima poszla i wszystko bylo OK wentylatory chodziły sobie na wolnym biegu i bylo chłodno.Teraz założylem czujnik nowy i co sie dzieje. Po krótkiej chwili wentylatory ruszaja na drugim biegu co jest bardzo głośne nie wiem co jest grane.Czy znaczy to ze jest w układzie za wysokie ciśnienie i to jest powodem takiego zachowania wentylatorow? Jak to sprawdzić?Jaka moze być tego przyczyna. POMOCY! Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY - senior - 2007-06-07 czy kupiłeś właściwy presostat?? podaj parametry coś wymyślimy Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY - marcel1 - 2007-06-07 Zamówilem na Alegro w Firmie trudni sie takimi rzecami . Na oryginale jest nr. jednak ten który dostalem nie ma zadnego numeru ma być jednak dobry.Są na nim takie dane: R134a HP 30 bar OFF MP 11bar ON LP 2 bar OFF 2406 AG Zamówilem jeszcze jeden moze to coś z tym czujnikiem nie tak ale nie sądze.Moze być inna przyczyna? Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY - senior - 2007-06-07 pomyśl nad tym: presostat na tłoczeniu: hp off:30 hp on:21 mp??( to chyba od middle) czyli pośredniego to on odpowiada za wentylator// mp on:17 mp off:13 Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY - marcel1 - 2007-06-07 Dzieki tez tak mysle ze zle dobrany presostat tylko nie wiem dlaczego podali mi ten jest identyczny i pasuje ale mysle ze mimo to ma zle parametry .Zamowilem inny z numerem takim jak stary ale tez nie jestem pewny czy ktoś nie kombinowal wczesniej.Bo jak pisalem kupilem to auto i niczego nie jestem pewny Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY - marcel1 - 2007-06-07 Jeszcze jedno moze wiesz gdzie szukać takiego czujnika .Nikt nie podaje parametrow Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY - senior - 2007-06-07 raczej nie powinienem robić reklamy ale ok: takie rzeczy ma Euro-klima, warszawa ul szyszkowa,poszukaj ich w necie( współpracują z serwisami klimatyzacji) Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY - marcel1 - 2007-06-08 Wlasnie od nich mam ten czujnik który teraz załozyłem i mam w aucie taką sytuacje Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY - senior - 2007-06-08 uuuupsssssssss to nie wiem... Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY - marcel1 - 2007-06-09 Moze walnięty.I to sie zdarza zamowilem inny ale juz w sklepie i spisalem nr. z mojego starego i kosztuje tylko 50 zł Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY - senior - 2007-06-09 tam mieli trochę inne ceny, raczej wyższe, podaj mi na maila adres tego sklepu, żeby nie było, może maja więcej zabawek Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY - marcel1 - 2007-06-09 Juz sprawa sie rozwiązala teraz jest ok ale czujnik ma inne parametry HP - 30 bar OFF MP - 19 bar ON LP - 2 bar OFF Co do sklepu to jest miejscowy sklepik na stacji u nas to prowincja wiec oni nie bawią sie w taka sprzedaż.Ja pracuje na tej stacji |