Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wentylatory a klimatyzacja.POMOCY

12 Odpowiedzi, 10432 Wyświetleń

marcel1

2007-06-07, 10:41:39
Nowy użytkownik
Udało mi sie w koncu uruchomic klimatyzacje w moim aucie.Auto kupiłem niesprawne co sie okazało.Brakowało wentylatora od klimy który dokupiłem.Kupilem sprezarke bo moja nie dawala ciśnienia i odpaliłem ja na krótko bo Presostat (czujnik) robił od czasu do czasu przerwe na niskim cisnieniu.Zwarlem jegostyki na wtyczce.Klima poszla i wszystko bylo OK wentylatory chodziły sobie na wolnym biegu i bylo chłodno.Teraz założylem czujnik nowy i co sie dzieje.
Po krótkiej chwili wentylatory ruszaja na drugim biegu co jest bardzo głośne nie wiem co jest grane.Czy znaczy to ze jest w układzie za wysokie ciśnienie i to jest powodem takiego zachowania wentylatorow?
Jak to sprawdzić?Jaka moze być tego przyczyna.
POMOCY!
  • Odpowiedz

senior

2007-06-07, 17:20:44
Zaawansowany użytkownik
czy kupiłeś właściwy presostat?? podaj parametry coś wymyślimy
  • Odpowiedz

marcel1

2007-06-07, 19:07:04
Nowy użytkownik
Zamówilem na Alegro w Firmie trudni sie takimi rzecami . Na oryginale jest nr. jednak ten który dostalem nie ma zadnego numeru ma być jednak dobry.Są na nim takie dane:
R134a
HP 30 bar OFF
MP 11bar ON
LP 2 bar OFF
2406 AG
Zamówilem jeszcze jeden moze to coś z tym czujnikiem nie tak ale nie sądze.Moze być inna przyczyna?
  • Odpowiedz

senior

2007-06-07, 20:54:31
Zaawansowany użytkownik
pomyśl nad tym:
presostat na tłoczeniu:
hp off:30
hp on:21
mp??( to chyba od middle) czyli pośredniego to on odpowiada za wentylator// mp on:17
mp off:13
  • Odpowiedz

marcel1

2007-06-07, 21:09:33
Nowy użytkownik
Dzieki tez tak mysle ze zle dobrany presostat tylko nie wiem dlaczego podali mi ten jest identyczny i pasuje ale mysle ze mimo to ma zle parametry .Zamowilem inny z numerem takim jak stary ale tez nie jestem pewny czy ktoś nie kombinowal wczesniej.Bo jak pisalem kupilem to auto i niczego nie jestem pewny
  • Odpowiedz

marcel1

2007-06-07, 21:34:19
Nowy użytkownik
Jeszcze jedno moze wiesz gdzie szukać takiego czujnika .Nikt nie podaje parametrow
  • Odpowiedz

senior

2007-06-07, 21:37:42
Zaawansowany użytkownik
raczej nie powinienem robić reklamy ale ok:
takie rzeczy ma Euro-klima, warszawa ul szyszkowa,poszukaj ich w necie( współpracują z serwisami klimatyzacji)
  • Odpowiedz

marcel1

2007-06-08, 03:25:49
Nowy użytkownik
Wlasnie od nich mam ten czujnik który teraz załozyłem i mam w aucie taką sytuacje
  • Odpowiedz

senior

2007-06-08, 14:50:52
Zaawansowany użytkownik
uuuupsssssssss to nie wiem...
  • Odpowiedz

marcel1

2007-06-09, 04:04:13
Nowy użytkownik
Moze walnięty.I to sie zdarza zamowilem inny ale juz w sklepie i spisalem nr. z mojego starego i kosztuje tylko 50 zł
  • Odpowiedz

senior

2007-06-09, 05:10:26
Zaawansowany użytkownik
tam mieli trochę inne ceny, raczej wyższe, podaj mi na maila adres tego sklepu, żeby nie było, może maja więcej zabawek
  • Odpowiedz

marcel1

2007-06-09, 10:19:01
Nowy użytkownik
Juz sprawa sie rozwiązala teraz jest ok ale czujnik ma inne parametry
HP - 30 bar OFF
MP - 19 bar ON
LP - 2 bar OFF
Co do sklepu to jest miejscowy sklepik na stacji u nas to prowincja wiec oni nie bawią sie w taka sprzedaż.Ja pracuje na tej stacji
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa