Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Pompa próżniowa z... baterią!

11 Odpowiedzi, 10146 Wyświetleń

Stutom

2016-02-23, 19:41:22
Nowy użytkownik
Całkiem niedawno znalazłem na jednym z portali społecznościowych taką oto nowinkę:

http://global.rakuten.com/en/store/ohsaw.../10002098/

Co o tym myślicie? Ma szansę powodzenia?

[Obrazek: imgrc0070068162.jpg]
  • Odpowiedz

ON/OFF

2016-02-26, 11:25:04
Użytkownik
Fajna sprawa. Ciekawe ile kosztuje? Ja akurat używam sprzętu przenośnego Milwaukee 18V ale po szybkim przeglądzie w sieci nie znalazłem odpowiednika .
  • Odpowiedz

awax

2016-02-26, 17:56:13
Top użytkownik
ON/OFF napisał(a):Fajna sprawa. Ciekawe ile kosztuje? Ja akurat używam sprzętu przenośnego Milwaukee 18V ale po szybkim przeglądzie w sieci nie znalazłem odpowiednika .

Czy Możesz ocenić tą markę?
Ja dotychczas używałem Makity i właśnie niedawno zamówiłem pierwsze Milwuakee na próbę.zachęciły mnie baterie 5 Ah i bezszczotkowe silniki.
  • Odpowiedz

awax

2016-02-26, 17:56:13
Top użytkownik
ON/OFF napisał(a):Fajna sprawa. Ciekawe ile kosztuje? Ja akurat używam sprzętu przenośnego Milwaukee 18V ale po szybkim przeglądzie w sieci nie znalazłem odpowiednika .

Ja dotychczas używałem Makity i właśnie niedawno zamówiłem pierwsze Milwuakee na próbę.zachęciły mnie baterie 5 Ah i bezszczotkowe silniki.
  • Odpowiedz

bxz

2016-02-26, 21:50:54
Zaawansowany użytkownik
ELEKTROSERWIS: zapytaj czy ma elektrozawór (choćby w opcji) przy okazji Wink
NO
  • Odpowiedz

ON/OFF

2016-03-01, 08:46:56
Użytkownik
awax napisał(a):

Makita ma bardzo dobrą młotowiertarkę HR 2470 bodajże.

Jeśli chodzi o Milwaukee to używam:
sieciową młotowiertarkę PH30 sds+ chyba najmocniejsza tradycyjna z silnikiem poziomym - 3,5J. Jak rączka została przypadkowo zamurowana i szukałem z innych producentów to nie pasowały - orginał ma większą średnicę obudowy w miejscu chwytu co też świadczy o jej solidności. Mocna, wytrzymała, uniwersalna [koronka, tez wiercenie bez udaru, kucie np. bruzdy po nacięciu]. Polecam.

bateryjną wiertarko-wkrętarke z udarem M18 - szeroki zakres prędkości obrotowych, udar daje radę też z betonem, choć to trochę trwa i oczywiście na pojedyncze małe otwory bo szkoda jej na tym zarzynać. Drobna niedogodność, może tylko dla mnie - suwak zmiany kierunku obrotów tak trochę za bliski dłoni i dosyć "dziwnie" mi się naciska. Uchwyt przy pracy z udarem lubi się mocno zacisnąć na wiertle - rada producenta - raz psiknąć olejem do srodka.

SZlifierka kątowa M18 - lekka, wyważona, dobrze leży w dłoni pomimo ciężkiej baterii na końcu. Nie wyobrażam sobie już pracy z sieciówką - większość prac to krótkie operacje typu przycięcie śrub, rurek, korytek, kształtowników, ew. nacięcie bruzd.

Baterie 5Ah trzymają długo. Zaletą jest to, że narzędzia te pracują z pełną mocą do końca baterii. Nie ma tak, że zwalniają lub słabną. Pracują na 100% albo zatrzymują się jak bateria się wyczerpie. Niezastąpione na budowach, gdzie o prąd ciężko.
  • Odpowiedz

ON/OFF

2016-03-07, 07:58:05
Użytkownik
A koszt jeśli to nie tajemnica? I co jest w komplecie [bateria, ładowarka czy to pompa "golas" - samo urządzenie]?
  • Odpowiedz

ON/OFF

2016-03-08, 06:49:36
Użytkownik
Dzięki. Jakbyś jeszcze dał zdjęcia po otrzymaniu byłoby super.
  • Odpowiedz

DF

2016-06-17, 23:28:12
Użytkownik
jeszcze nie spotkałem się problemem braku napięcia w miejscu montażu klimatyzacji lub innego obiegu chłodniczego
  • Odpowiedz

kanto

2016-06-18, 21:11:51
Użytkownik
To chyba jakieś żarty. Wydajność pewnie 15l i jednostopniowa.
Za montaż bez uprawnień karać.
  • Odpowiedz

kanto

2016-06-18, 21:21:44
Użytkownik
W specyfikacji ma 50 l . Cena ponad 500 $ czyli po 2000zl . Zbędny gadżet .
Za montaż bez uprawnień karać.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa