Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

BRAK ETYKI ZAWODOWEJ CZY PŁYNNOŚCI FINANSOWEJ

7 Odpowiedzi, 7007 Wyświetleń

awax

2008-12-01, 17:56:38
Top użytkownik
Sygnalizowałem już,że coraz częściej dochodzi do sytuacji niespotykanych w cywilizowanym świecie.
O co tym razem mi chodzi? otóż o proceder importerów klimatyzatorów występowania w przetargach ,a następnie korzystając z podwykonawców realizowania zleceń.
Problem w tym,że oferują oni ceny takie same jak dla Swoich Klientów Instalatorów i właśnie z nimi wygrywaja.
Jest to oczywiście zgodne z prawem ,ale czy etyczne?
Może trzeba by w kilkunastu zamówić kontener lub dwa i zacząć montować i serwisować tylko własne?To był żart,ale czy życie nas do tego nie zmusi?
Co Wy na to?może należałoby upubliczniać którzy tak postępuja?zacząć te firmy bojkotować?
Zresztą takie postępowanie może oznaczać poważne kłopoty tych importerów i możliwość ogłoszenia upadłości,a kto wtedy zostanie bez części zamiennych z gwarancjami?
  • Odpowiedz

keleron

2008-12-01, 19:26:17
Nowy użytkownik
hehehe pewnie mówisz o ostatnim przetargu na montaż klimy na wybrzeżu...tak się składa że moja firma też brała w nim udział...czegoś tam nie dostarczyliśmy...niemniej jednak oferta którą wybrali była dwa razy mniejsza od naszej.... niezłe co ciekawe jakie to urządzenia dali...??
jedzcie fasole kraj potrzebuje gazu....
  • Odpowiedz

awax

2008-12-01, 20:15:33
Top użytkownik
keleron napisał(a):hehehe pewnie mówisz o ostatnim przetargu na montaż klimy na wybrzeżu...tak się składa że moja firma też brała w nim udział...czegoś tam nie dostarczyliśmy...niemniej jednak oferta którą wybrali była dwa razy mniejsza od naszej.... niezłe co ciekawe jakie to urządzenia dali...??
Troszkę wcześniej jeszcze lepszy numer w sądzie w Pile
Ale ja przejrzałem trochę wyników innych.
Co powiesz na roboczogodzinę BRUTTO 25 zł.?spotkałem takie.
Czy oni w kontenerach z klimatyzatorami importują Chińczyków?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-12-01, 20:18:34 przez awax.)
  • Odpowiedz

bodzio

2008-12-01, 20:26:06
Zaawansowany użytkownik
Robią świństwo to fakt, może importują sprzęt za jeszcze mniejsze grosze niż myślimy, wygrywają przetarg i zarabiają kase a nas mają w nosie. Ale jak ich zniszczymy nie będzie części zamiennych.
Co to ludzie nie zrobią dla pieniędzy.
  • Odpowiedz

awax

2008-12-01, 20:47:53
Top użytkownik
bodzio napisał(a):Robią świństwo to fakt, może importują sprzęt za jeszcze mniejsze grosze niż myślimy, wygrywają przetarg i zarabiają kase a nas mają w nosie. Ale jak ich zniszczymy nie będzie części zamiennych.
Co to ludzie nie zrobią dla pieniędzy.
Nie wszyscy tak postępują ,sądzę,że jeżeli to się będzie rozwijać to nalezy ich wskazywać i jawnie bojkotować.Na pewno nie dokładają,ale sądzę ,że te firmy plajtują i muszą spłacić kredyty.Tak,że taki podwykonawca i tak dostanie po dupie.
  • Odpowiedz

keleron

2008-12-01, 20:49:46
Nowy użytkownik
powiem wam tak do tego poziomu nie muszę się jeszcze zniżać...trudno że nie wygraliśmy ale poniżej kosztów nie będę robił...i najlepsza jest nieświadomość ludzi którzy wybierają takie oferty...a potem maja problem jak się coś zwali...i szukaj wiatru w polu...parę tygodni albo miesięcy.... Smile ale co tam... czas takie rzeczy zweryfikuje!!!
jedzcie fasole kraj potrzebuje gazu....
  • Odpowiedz

Toronto

2009-01-04, 20:32:47
Użytkownik
Możecie podesłać na GG namiary na te klimy? GG961950+++
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa