Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Carrier Viento 300 A001 i A002

11 Odpowiedzi, 12154 Wyświetleń

xtr

2011-06-08, 11:15:07
Nowy użytkownik
Witam mam problem z Vientem 300 ostatnio podczas trasy carrier sygnalizował dwa błędy A001 i A 002.
wyłaczyłem agregat i po kilku minutach właczyłem agregat zaczoł normalnie pracowac normalnie schłodził. Kilka dni puźniej miałem podobna sytuacje wyskoczyły te same błedy i dopiero po dluzszej przerwie około 1h agregat zaczoł normalnie pracowac i kolejne godziny pracy były bez awari spotkał sie ktos z Was z takim problemem ? Pewnie pojade do jakiegoś serwisu ale chciałbym sie choc troche zorientowac co moze byc przyczyna
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-06-08, 11:19:29 przez xtr.)
  • Odpowiedz

Derek

2011-06-08, 15:23:29
Użytkownik
Wymiana osuszacza i czynnika Cię czeka kolego.
  • Odpowiedz

radekklimat

2011-06-08, 20:19:00
Moderator
A1 niskie cisnienie w układzie
A2 za wysokie cisnienie w układzie

Przyczyn moze byc kilka od braku czynnika po zapchany filter a skonczywszy na braku przepływu powietrza przez skraplacz bo wentylator padł, bez serwisu ani rusz.
Pomiar cisnien itp to podstawa.
  • Odpowiedz

xtr

2011-06-09, 06:50:09
Nowy użytkownik
Wentylator działa bo słychac jak sie załacza ale fakt te błedy wyskoczyły w korku wiec moze być cos z przepływem powietrza lub moze kompresor na wolnych obrotach nie radzo sobie z przepchaniem czynnika przez filtr bo jest tak zapchany Smile w kazdym bądz razie jedziemy z nim do serwsu wymienimy czynnik i osuszacz i zobaczymy czy sie poprawi dzieki za sugestie Smile
  • Odpowiedz

Derek

2011-06-09, 07:24:24
Użytkownik
Nie spotkałem się jeszcze aby był zapchany filtr osuszacz. W twoim przypadku najprawdopodobniej masz jakąś wilgoć w układzie i zamarza na zaworze rozprężnym. W każdym bądź razie osuszacz także jest do wymiany. Czynnik w układzie masz skoro piszesz, że ten błąd wyrzuca Ci po pewnym czasie a do tego momentu chłodzi dobrze. Jeśli chcesz się z tym pobawić to zdejmij lewy boczek z parownika i podgrzej jakąś opalarką elektryczną zawór rozprężny. Obserwuj czy błąd zniknie. Puenta jest taka, że wizyta w serwisie i tak Cię czeka.
  • Odpowiedz

wenon

2011-06-09, 19:49:38
Moderator
jeśli w korku i w upalny dzień to na bank coś z wysokim ciśnieniem.
"I DON'T MIND IF I DON'T HAVE A MIND." (Kurt Cobain)
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-06-09, 20:57:10
Zaawansowany użytkownik
Moze byc zarabany skraplacz albo ktos go napelnial na pałe gdy bylo chlodniej Wink

Cytat:Nie spotkałem się jeszcze aby był zapchany filtr osuszacz.

Wystarczy przejezdzic przez zime z rozszczelnionym ukladem i masz zatkany - nawet z zaworem rozpreznym. Mialem juz kilka takich ale w klimatyzacjach.
  • Odpowiedz

xtr

2011-06-09, 22:37:58
Nowy użytkownik
Na jutro jstem umówiony w serwisie zobaczymy czy cos z tym zrobia
  • Odpowiedz

Derek

2011-06-11, 10:10:11
Użytkownik
Robert81r napisał(a):Mialem juz kilka takich ale w klimatyzacjach.

W klimatyzacjach jak najbardziej, ale tu jest mowa o Viento.
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-06-11, 11:08:05
Zaawansowany użytkownik
Cytat:W klimatyzacjach jak najbardziej, ale tu jest mowa o Viento.

mowisz ze to dwa inne swiaty ? Smile
  • Odpowiedz

xtr

2011-06-11, 16:28:45
Nowy użytkownik
Witam samochód odebrałem z serwisu wymienili filtr dobili czynnika i jedyna usterka jaka dostrzegli to to ze jest minimalnie za duze cisnienie . Czujnika nie wymienili powiedzieli ze jak sie to powtóży to wymienia czujnik zobaczymy jak sie bedzie sprawować przez najbliższe kilka tras.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa