jack63 napisał(a):Nic w tym nie jest.Nieskraplający się. powietrze powoduje napewno wzrost ciśnień parowania i skraplania w układzie.W gorszych przypadkach zawilgocenie układu.Gdybyśmy mieli do czynienia(kiedyś pomp próżniowych się nie używało) z powietrzem to wskazówki manometru to widzą.Jeżeli byśmy mieli do czynienia z wilgocią to na pewno ona nie odpuszcza po kilku sekundach aby ponownie uruchomić układ chłodniczy.Zainteresowany nie podał wartości przegrzania.Wartość podstawowa w diagnozie.Zbyt mała może świadczyć o zalodzeniu parownika-chłodnicy.Zalodzeniem zaworu?Numer dyszy nic mi nie mówi nie znając wielkości układu chłodniczego ani producenta zaworu .Brałem pod uwagę że układ na spompowaniu a wartość zadana przez sterownik osiągnięta a dyferencjał ciśnienia do dupy.Freezer napisał(a):ale kombinujecie, a może po prostu układ jest zapowietrzony albo skraplacza zabrudzony...Coś w tym jest. Facecik ściągał i napełniał pewnie kilka razy a to najlepszy sposób na nieskraplające się gazy i brudy w filtrach/dyszach itp .
A może kapilara od TZRa (lub on sam?) poszła do krainy wielkich łowów.
Przecież tak łatwo to sprawdzić...
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY