barbie napisał(a):Leszek przeczytaj ze zrozumieniem 1 post-skraplanie jest 14-16 .Polecam elementarz Falskiego ..Kolego barbie dlatego napisałem aby zacząć od prawidłowej regulacji skraplania.Bo moim zdaniem a nie że tak mi się wydaje ciśnienia dla404-a są zbyt niskie.Mamy jesień.A co będzie podczas srogich mrozów?Parowniki w ladach powinny iść na mokro a niska temperatura skraplania raczej nie jest tego dobrym zwolennikiem podobnie jak proponowane przez Ciebie temperatury parowania dla urądzeń mrożniczych.Zapewne w tak niskich pomiarach dla 404-a mamy problem nie tylko z zamrażaniem parowników ale i powrotem oleju z powodu szybkości przepływu czynnika podczas zmniejszonej wydajności układu spowodowanego ciągłą pracą silnika wentylatora skraplacza.Ja bym się skupił na odpompowaniu czynnika jeśli wszystkie urządzenia osiągną wymaganą temperaturę.Wtedy niektórzy wpadają w panikę bo faktycznie parowniki w końcowej fazie spompowywania czynnika dozbiornika ulegają zaszronieniu.Napisano - Tylko że po jakiś paru minutach oblodzenie wzrasta i już temperatura nie spada.A temperatura czego?A być może sprężarka do dupy? a raczej jej płyta powodująca co chwilowe załączenie sprężarki?Powodując obniżenie temperatury obiektu chłodzonego bez względu na nastawę tego obiektu -obiektów?Sprawdż dyferencjał presostatu wyłączającego układ i sprawność sprężarki?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-11-10, 17:55:33 przez klimatolog.)
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY