Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Pomieszczenie do przechowywania Wina!

15 Odpowiedzi, 14699 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

damiankrolikowski

2015-03-30, 10:31:36
mgAmougUF
Witam
Przeczytałem wszystkie wpisy i już pierwszym wpisie jest błąd - wino składuje się w temperaturze 13 stopni 65-75 % wilgotności z tego co się orientuje to są najlepsze warunki do składowania wina, Teoretycznie w praktyce nie ma takiego urządzenia i pomieszczenia które by było to w stanie zrobić i niestety wahania w temperaturach jak i wilgotności będą wiem z doświadczenia.
I tutaj zacytuje "klimatyzacje precyzyjne" jeśli klimatyzacja utrzyma temperaturę od 12 do 14 stopni to wino będzie bezpieczne i nic mu się nie stanie , jeśli chodzi o wilgotność to tak jak jeden z kolegów wspomina to wystarczy ze korek będzie się moczył w winie i nie będzie problemu normalnie max nachylenie butelki to ok 30 stopni.
Sam teraz poszukuje rozwiązania to mojego projektu (piwnica na wino )

jeśli kuzyn ma kasy jak lodu można kupić z ameryki uradzenia dedykowane do piwnic są w stanie utrzymać odpowiednia temperaturę i wilgotność ale niestety rozmiary nie są najmniejsze i dostawa powietrza odbywa się za pomocą 8 calowych rur izolowanych. jak ma się zbędne miejsce to bardzo dobre rozwiązanie.
https://t.me/pump_upp

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa