obser napisał(a):A zapowiadane przez "guru" forum uporządkowanie rynku w polu. Jak już kontrola, to oczywiście we firmie licencjonowanej. Prawie żaden serwis klimatyzacji samochodowej działa nielegalnie, na przetargu na 14 szt splitów 3,5 kW z 5 letniaa gwarancją i serwisem wygrała firma za 1349 zł/szt netto. W warunkach nie było nic o Fgazch, firmy też nie znalazłem na stronach UDT, taką sobie rzeczywistość unijną zgotowaliśmy, wywaliliśmy kupę kasy w błoto-legalnie
I niech mi nikt nie mówi o uDT, byłem zadałem pytania o urządzenia pow. 3 kg i wielkie oczy mnie spotkały. W ogóle , ten oddział o Fgazach nie wie nic,może kiedyś coś tam słyszał.
W warunkach przetargu musiał być punkt o spełnianiu krajowych wymogów prawnych i bez trudu można było zakwestionować wynik przetargu wskazujac brak certyfikatu przedsiębiorcy.
Co do porzadkowania rynku to spokojnie.Kontrole UDT już się rozpoczęły i z informacji,które otrzymujemy wynika,że brak opracowanych procedur dla wielu "firm" jest nie do przeskoczenia.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY