a w jakim syfon ?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
przeniesienie agregatu na dach
33 Odpowiedzi, 31713 Wyświetleń|
Jak pogadacie z chłodniarzami, którzy maja naprawdę spore doświadczenie i to tylko w chłodnictwie, to powiedzą wam, że w instalacji robi się mały syfon przy spręzarce i np. lodówce. A to tylko po to, żeby w razie czego nie zalało spręzarki. Ja gadałem z ojcem i jego 2 kolegami i to samo stwierdzili, że kiedys tego nie robili, lecz teraz dla własnego spokoju zawsze...
chodzi mi teraz o rure ssącą, żeby znowu nie było wątpliwości
- może wyjaśnili ci jak można zalać sprężarkę która znajduje się 3 m nad parownikiem? - bo dyskusja toczy się właśnie w tej sprawie
Qba napisał(a):- może wyjaśnili ci jak można zalać sprężarkę która znajduje się 3 m nad parownikiem? - bo dyskusja toczy się właśnie w tej sprawieNo właśnie. Napisałem wcześniej że temat się rozjechał. Strona tłoczna pomieszała się ze ssawną. Syfony w tym przypadku mają sens na stronie ssawnej. Ale jak to bardzo często bywa ktoś coś słyszał i z uporem maniaka nabija bzdurami posty. > dziadkowi się śniło a babcia wywróżyła z fusów więc tak jest <.
Ja pisałem o spręzarce połozonej niżej, napisałem przeciez i wiem, że odbiegłem trochę od tematu, ale chciałem tylko tak powiedzieć
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-05-31, 17:36:41 przez dominik486.)
" I nie nabijam postów bzdurami" jak jesteś maniakiem to mów o sobie. Pisałem dokładnie o instalacji która idzie najpierw (od lodówki)( 1 syfon) 2 metry do gory, 12 metrów z lekkim spadkiem do sprężarki i tam 2 syfon
Ja nie rozumiem was, jeżeli jest instalacja 4 metry w górę, to trzeba ułatwić powrót oleju i zrobic syfon najlepiej przy spreżarce i przy parowniku drugi, ale mówcie co chcecie.
No wkoncu ktoś w temacie
![]() Pozdrawiam |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY