Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ariston E RFV 402 - Chłodziarka cały czas chłodzi

53 Odpowiedzi, 60621 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3

MarioO

2014-05-22, 19:43:10
Zaawansowany użytkownik
Olej który (zalega) w jakimś małym stopniu w parowniku przy zbytnim przegrzaniu czynnika bulgocze o wiele głośniej i intensywniej Do tego sprężarka pracuje na okrągło co ma dodatkowy wpływ na to zjawisko. Gdy czynnika będzie już niewiele i zamrażalnik zacznie niedomagać bulgot ustaje.
  • Odpowiedz

Turysta

2015-04-17, 22:59:11
Nowy użytkownik
Witam
Mam taki sam problem jak w temacie z chłodziarką Zanussi ( bez zamrażalnika ) . Po wymianie termostatu bez zmian , sprężarka pracuje cały czas . Temp. 5-6 st. przy ustawieniu pokrętła w pozycji 1 . Po spędzeniu wielu godzin na czytaniu o możliwych przyczynach takiego problemu stwierdziłem że nie wezwę fachowca od chłodnictwa bo szkoda kasy a gwarancji nie będzie że podziała jeszcze prawidłowo jakiś czas . Kilkakrotnie spotkałem się z stwierdzeniem że sprawna lodówka - chłodziarka w ciągu doby pracuje tyle czasu ile odpoczywa . Poszedłem tym tropem i znalazłem prosty a zarazem jak na razie skuteczny sposób by sprężarka się wyłączała a chłodziarka chłodziła . Podłączyłem ją przez programator czasowy taki za 20 zł. Ustawiłem co drugi ząbek do góry . 15 min. pracy - 15 min przerwy . Zdziwiłem się gdy po 12 godz. zobaczyłem wskazanie termometru 3 st. Wynika to pewnie z tego że do wnętrza nie przenika ciepło z przegrzewającego się ciągłą pracą układu chłodzącego . Więc jeśli ktoś ma takowy problem warto spróbować , koszty minimalne a można odwlec w czasie zakup nowej .
Powodzenia Smile
  • Odpowiedz

Shitashii

2015-04-18, 16:06:44
Moderator
A może trzeba było rozmrozić chłodziarkę?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa