Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Pytanie o uprawnienia SEP

22 Odpowiedzi, 28805 Wyświetleń

tomek87

2009-06-24, 12:10:00
Nowy użytkownik
Witam!
Mam taki dylemat, chciałem zrobić sobie uprawnienia pozwalające mi na montaż i serwis klimatyzatorów i w tej sprawie napisałem maila do SEP i oni mi odpisali ze muszę pisać egzamin na grupe2, a jak czytam to forum to wszyscy piszą że trzeba mieć uprawnienia do 1kV, czy to jest ten sam egzamin i te same uprawnienia???

Z góry dzięki za odpowiedź
  • Odpowiedz

Pawełek

2009-06-24, 12:59:10
Nowy użytkownik
Daj sobie spokój z uprawnieniami,jak będziesz chciał robić wszystkie to nie będziesz miał czasu na montaż klimy.
I tak nikt tego nie kontroluje.
  • Odpowiedz

awax

2009-06-24, 13:01:24
Top użytkownik
Widzisz Tomku jakie to proste,zresztą uprawnienia SEP pozwalaja Ci jedynie na wykonanie podłączeń elektrycznych klimatyzatora.
  • Odpowiedz

byniom

2009-06-24, 13:59:36
Moderator
A jak kogoś porazi prąd od klimatyzatora to powiesz że ty się na tym nie znasz Big Grin
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

popeye

2009-06-24, 16:42:23
Użytkownik
Z uprawnieniami to jest takie małe kuriozum : SEP może mieć piekarz ale jak ktos skończył szkołę elektryczna i podłącza fachowo a niema uprawnień to kaplica,jakas kontrola i kary. Uprawnienia G2 sa na kotly parowe i inne urzadzenia cisnieniowe.W koncu klima tez pracuje pod cisnieniem Smile
  • Odpowiedz

majki

2009-06-24, 19:24:50
Użytkownik
witam,ja pochodze z Poznania i jak masz problem to pomoge bezstresowo załatwić takie czy inne zaświadczeniai pozwolenia,pozdrawiam
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-06-24, 21:52:12
Zaawansowany użytkownik
jaki problem idziesz na" ala szkolenie" po tym "parodia egzamin" i do 1 kW uprawnienia są . Jak to kolega popeye mówi uprawnienia sep do 1kW bez pomiarów to nawet piekarz może mieć tak jak każdy narazie może montować klimy .
POLSKA TO PIKNY KRAJ.
pozdrowienia dla prawdziwych fachowców
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

awax

2009-06-25, 08:07:11
Top użytkownik
majki napisał(a):witam,ja pochodze z Poznania i jak masz problem to pomoge bezstresowo załatwić takie czy inne zaświadczeniai pozwolenia,pozdrawiam
Czy to propozycja korupcyjna.
Mogę Tobie wysłać kilku chętnych.
  • Odpowiedz

Pawełek

2009-06-25, 08:24:53
Nowy użytkownik
majki napisał(a):witam,ja pochodze z Poznania i jak masz problem to pomoge bezstresowo załatwić takie czy inne zaświadczeniai pozwolenia,pozdrawiam
Czy muszę do Ciebie dojechać,czy możemy to załatwić pocztą?
  • Odpowiedz

gajdek419

2009-06-25, 10:03:06
Zaawansowany użytkownik
monterod2002 napisał(a):jaki problem idziesz na" ala szkolenie" po tym "parodia egzamin" i do 1 kW uprawnienia są
Chyba do 1kV....
  • Odpowiedz

majki

2009-06-25, 15:24:42
Użytkownik
bżydze sie korupcją
  • Odpowiedz

awax

2009-06-25, 16:15:33
Top użytkownik
majki napisał(a):bżydze sie korupcją
Oczywiście,Ty tylko "pomożesz bezstresowo ZAŁATWIĆ to czy inne zaświadczenie"
Nie pomyślałem,że Ty przecież chcesz nauczyć ewentualnych chętnych tego co jest wymagane do uzyskania zaświadczeń.Prowadzisz pewnie Ośrodek Oświaty Pozaszkolnej.
Pozdrawiam i nie Masz się co "bżydzić" ,świadectwo ukończenia szkoły też załatwiłeś Sobie bezstresowo?
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-06-25, 19:16:33
Zaawansowany użytkownik
gajdek419 napisał(a):
monterod2002 napisał(a):jaki problem idziesz na" ala szkolenie" po tym "parodia egzamin" i do 1 kW uprawnienia są
Chyba do 1kV....
zgadza sie Big Grin Big Grin Big Grin niewiem jak to sie stało ale masz racje
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-25, 19:20:12 przez monterod2002.)
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-06-26, 18:59:49
Zaawansowany użytkownik
w sumie jedno z drugim połączone to zejście z tego świata szybkie i dyskotekowe
  • Odpowiedz

CKI

2009-06-26, 20:13:58
Nowy użytkownik
seniorbiovital napisał(a):w sumie połączone, bo jak się ktoś złapie 1 kV to jest szansa na przepłynięcie przez niego mocy 1 kW :-)
przepłynie to coś innego moc się jedynie wydzieli (choć w tym przypadku nawet wyzwoli Smile )
A tak na poważnie i wracając do tematu kurs lepszy czy gorszy zawsze czegoś nauczy, zwłaszcza gdy chcemy sobie tą wiedzę przyswoić, wielokrotnie przechodziłem kursy na wszystkie trzy grupy i powiem , iż zawsze coś nowego z nich wyniosłem (w sensie pozytywnym). Prowadzą je ludzie z naprawdę dużym doświadczeniem zawodowym (nie tylko teoretycznym) a skoro płacisz to zadawaj pytania to mniej boli niż późniejsze sparzenie się.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-06-26, 20:33:18
Zaawansowany użytkownik
seniorbiovital napisał(a):w sumie połączone, bo jak się ktoś złapie 1 kV to jest szansa na przepłynięcie przez niego mocy 1 kW :-)
i będzie moc grzewcza 1 kW i capiało jak z nieserwisowanej klimy
pozdrowionka
  • Odpowiedz

majki

2009-06-29, 19:31:47
Użytkownik
AWAX mam żal do Ciebie,ludziom trzeba pomagać a nie TY publicznie się ze mnie wyśmiewasz ,poprostu znajomy prowadzi takie szkolenia iczasem staram też mu podesłać kilku kursantów,ale widze że poszydziś z ludzi to umniesz wyśmienicie,bez pozdrowień
  • Odpowiedz

awax

2009-06-29, 20:06:54
Top użytkownik
majki napisał(a):AWAX mam żal do Ciebie,ludziom trzeba pomagać a nie TY publicznie się ze mnie wyśmiewasz ,poprostu znajomy prowadzi takie szkolenia iczasem staram też mu podesłać kilku kursantów,ale widze że poszydziś z ludzi to umniesz wyśmienicie,bez pozdrowień
Po pierwsze forma w jakiej napisałeś była ewidentną propozycja "bezstresowego załatwienia"czyli nieważne czy Ktoś ma o tym pojęcie,a po drugie jeżeli Ktoś z Kolegów po fachu potrzebuje pomocy to takowa ode mnie otrzymuje.Nie widzę powodu aby publicznie udzielać fachowych porad wykorzystywanych przez Użytkowników urządzeń oraz cwaniaczków,którzy na zasiłku dla bezrobotnych pracując na czarno faktycznie ustalają ceny na śmiesznym poziomie.
Pozdrawiam.
Co do ortografii to istnieją proste programy poprawiające błędy i myślę ,iż tak duża ilość błędów ortograficznych jest pewnym lekceważeniem adresatów .
  • Odpowiedz

tomek87

2009-06-30, 11:01:14
Nowy użytkownik
to ja mam jeszcze takie jedno pytanie, jakie kryteria musi spełniać osoba którą moglibyście zatrudnić w swojej firmie?
  • Odpowiedz

majki

2009-06-30, 15:15:21
Użytkownik
AWAX rozumiem że topór wojenny zakopany,i jeżeli Ciebie lub Innych Kolegów uraziłem to PRZEPRASZAM,pozdrawiam
  • Odpowiedz

jarekcg

2009-06-30, 15:34:02
Nowy użytkownik
kończąc OT chciał bym dodać że uprawnienia są "mile widziane" przy szukaniu pracy w branży...
  • Odpowiedz

Sebstian123

2023-05-15, 08:13:24
Nowy użytkownik
Witam Majki czy możesz mi pomóc załatwić 1kw?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa