Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Carrier Viento 300 A001 i A002

11 Odpowiedzi, 13429 Wyświetleń

xtr

2011-06-08, 11:15:07
Nowy użytkownik
Witam mam problem z Vientem 300 ostatnio podczas trasy carrier sygnalizował dwa błędy A001 i A 002.
wyłaczyłem agregat i po kilku minutach właczyłem agregat zaczoł normalnie pracowac normalnie schłodził. Kilka dni puźniej miałem podobna sytuacje wyskoczyły te same błedy i dopiero po dluzszej przerwie około 1h agregat zaczoł normalnie pracowac i kolejne godziny pracy były bez awari spotkał sie ktos z Was z takim problemem ? Pewnie pojade do jakiegoś serwisu ale chciałbym sie choc troche zorientowac co moze byc przyczyna
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-06-08, 11:19:29 przez xtr.)
  • Odpowiedz

Derek

2011-06-08, 15:23:29
Użytkownik
Wymiana osuszacza i czynnika Cię czeka kolego.
  • Odpowiedz

radekklimat

2011-06-08, 20:19:00
Moderator
A1 niskie cisnienie w układzie
A2 za wysokie cisnienie w układzie

Przyczyn moze byc kilka od braku czynnika po zapchany filter a skonczywszy na braku przepływu powietrza przez skraplacz bo wentylator padł, bez serwisu ani rusz.
Pomiar cisnien itp to podstawa.
  • Odpowiedz

xtr

2011-06-09, 06:50:09
Nowy użytkownik
Wentylator działa bo słychac jak sie załacza ale fakt te błedy wyskoczyły w korku wiec moze być cos z przepływem powietrza lub moze kompresor na wolnych obrotach nie radzo sobie z przepchaniem czynnika przez filtr bo jest tak zapchany Smile w kazdym bądz razie jedziemy z nim do serwsu wymienimy czynnik i osuszacz i zobaczymy czy sie poprawi dzieki za sugestie Smile
  • Odpowiedz

Derek

2011-06-09, 07:24:24
Użytkownik
Nie spotkałem się jeszcze aby był zapchany filtr osuszacz. W twoim przypadku najprawdopodobniej masz jakąś wilgoć w układzie i zamarza na zaworze rozprężnym. W każdym bądź razie osuszacz także jest do wymiany. Czynnik w układzie masz skoro piszesz, że ten błąd wyrzuca Ci po pewnym czasie a do tego momentu chłodzi dobrze. Jeśli chcesz się z tym pobawić to zdejmij lewy boczek z parownika i podgrzej jakąś opalarką elektryczną zawór rozprężny. Obserwuj czy błąd zniknie. Puenta jest taka, że wizyta w serwisie i tak Cię czeka.
  • Odpowiedz

wenon

2011-06-09, 19:49:38
Moderator
jeśli w korku i w upalny dzień to na bank coś z wysokim ciśnieniem.
"I DON'T MIND IF I DON'T HAVE A MIND." (Kurt Cobain)
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-06-09, 20:57:10
Zaawansowany użytkownik
Moze byc zarabany skraplacz albo ktos go napelnial na pałe gdy bylo chlodniej Wink

Cytat:Nie spotkałem się jeszcze aby był zapchany filtr osuszacz.

Wystarczy przejezdzic przez zime z rozszczelnionym ukladem i masz zatkany - nawet z zaworem rozpreznym. Mialem juz kilka takich ale w klimatyzacjach.
  • Odpowiedz

xtr

2011-06-09, 22:37:58
Nowy użytkownik
Na jutro jstem umówiony w serwisie zobaczymy czy cos z tym zrobia
  • Odpowiedz

Derek

2011-06-11, 10:10:11
Użytkownik
Robert81r napisał(a):Mialem juz kilka takich ale w klimatyzacjach.

W klimatyzacjach jak najbardziej, ale tu jest mowa o Viento.
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-06-11, 11:08:05
Zaawansowany użytkownik
Cytat:W klimatyzacjach jak najbardziej, ale tu jest mowa o Viento.

mowisz ze to dwa inne swiaty ? Smile
  • Odpowiedz

xtr

2011-06-11, 16:28:45
Nowy użytkownik
Witam samochód odebrałem z serwisu wymienili filtr dobili czynnika i jedyna usterka jaka dostrzegli to to ze jest minimalnie za duze cisnienie . Czujnika nie wymienili powiedzieli ze jak sie to powtóży to wymienia czujnik zobaczymy jak sie bedzie sprawować przez najbliższe kilka tras.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa