Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[Inne]Agregat Hwa Sung 250RT nie zbija temperatury

8 Odpowiedzi, 7753 Wyświetleń

trans-pol

2012-03-23, 21:39:40
Nowy użytkownik
Witam poniżej przedstawiam swój problem może ktoś miał podobny albo wie od czego zacząć szukać żeby nie narobić kosztów.
Posiadam agregat Hwa Sung 250RT (nowy)zamontowany czołowo na Iveco Daily kubatura około 10m3 (blaszka przerobiona na chłodnię) z nową izolacją wykonaną na moje zamówienie. Agregat miał mi utrzymywać temperaturę do -20 stopni C a max schodzi do -14. Oczywiście jest problem z zejściem do -10 C a jak już zejdzie do -14 to czasami zapala się CZERWONY TRÓJKĄT oznaczający awarię kompresora po czym temp. spada o 2-3 C i znowu schładza. Jak samochód się zatrzymama np w korku lub światłach momentalnie spada temp ojakieś 3 stopnie C. Proszę o pordę tych którzy mają jakąś wiedzę na ten temat bo podobno agregat jest na tyle mocny że powinien utrzymać taką temp. Byłem na serwisie i spr ciśnienie jest ok.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-03-23, 22:11:56
Top użytkownik
Skorzystaj z gwarancji Smile
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-03-23, 23:46:09
Moderator
Masz -14*C i w korkach lub na światłach spada jeszcze o 3*, to już masz -17*C (taka jest matematyka). Postój dłużej to może spadnie o kolejne 3*.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

trans-pol

2012-03-24, 09:27:55
Nowy użytkownik
Pewnie że skorzystam z gwarancji ale wiadomo jak to jest szukają i nic nie wiedzą. Narazie umówiłem się na ponownie nabicie czynnika bo mówią że może być za dużo czynnika. A jeśli chodzi o temp max pokazuje -14 C i spada np do -11 C a nie do - 17
  • Odpowiedz

awax

2012-03-24, 10:58:09
Top użytkownik
Sądząc po fotce to Masz troszkę większą kubaturę,jednak to nie tylko ona ma wpływ na dobór agregatu.
Zastanawiam się co oprócz świeżych warzyw i owoców będziesz woził latem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-03-24, 11:06:33 przez awax.)
  • Odpowiedz

mentor12

2012-03-24, 13:53:14
Top użytkownik
Nie martw się o koszty.Z tego co pamiętam koszty ponosi GWARANT.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-03-25, 21:12:12
Moderator
trans-pol napisał(a):Pewnie że skorzystam z gwarancji ale wiadomo jak to jest szukają i nic nie wiedzą. Narazie umówiłem się na ponownie nabicie czynnika bo mówią że może być za dużo czynnika. A jeśli chodzi o temp max pokazuje -14 C i spada np do -11 C a nie do - 17
Będę czepialski i upierdliwy.
Jeśli z -14*C spada o 3K, to będziesz miał -17*C. (wyjaśnię, że -11 to więcej, a nie mniej od -14). Taki drobiazg. Może źle tłumaczysz i serwisanci nie wiedzą co ty właściwie chcesz.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-03-25, 21:29:03
Top użytkownik
Szczegół ale ważny.Panie temperatura spada.No i mamy perpettummobile Smile

Tom Peters
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa