Układ szczelny szczelny zamontowałem zawor Schrodera w dolnej części skraplacza, Porzedmuchałem skraplacz azotem (wykeciało ok litra starego oleju, wymieniłem odwadniacz,i całość czynnika. Uklad pracuje ciśnienie na tłoczeniu 18 na starcie ,do 16 na końcu wymrażania tunelu.Zwiększylem prog wyłączania układu z -0,5 bar na -0.1 bar.Tylko że za każdym razem było tak samo.Urządzenie pracuje poprawnie a po tygodniu wyłączane jest przez HP.
Panie Klimatolog na tym forum oczekiwałem, porady ,z nadzieją że łączy ono ludzi z podobnymi zainteresowaniami,i wykonywanym zawodem .
Zadałem dwa pytania
-co może być przyczyną stopniowego wzrostu ciśnienia do takiego że że urządzenie wyłączane jist przez presostat HP
- ocenę mojego sposobu postępowania z odzyskiem i ponownym użyciem 404A
czynności .
Temat opisałem dokladnie sugestie że temperatura ma wpływ na skraplanie, że o tym nie wiem,kompletna bzdura. Radzilem Panu żeby wrocił,Pan do nieodrobionych lekcji z termodynamiki.
Zamiast odpowiedzi na którekolwiek z pytań to Pan zadaje mi pytania probując mnie obrazić.Nie czyta Pan ze zrozumieniem,a retoryka na poziomie forum gminnego w sprawie odwołania wójta.
Panie Klimatolog na tym forum oczekiwałem, porady ,z nadzieją że łączy ono ludzi z podobnymi zainteresowaniami,i wykonywanym zawodem .
Zadałem dwa pytania
-co może być przyczyną stopniowego wzrostu ciśnienia do takiego że że urządzenie wyłączane jist przez presostat HP
- ocenę mojego sposobu postępowania z odzyskiem i ponownym użyciem 404A
czynności .
Temat opisałem dokladnie sugestie że temperatura ma wpływ na skraplanie, że o tym nie wiem,kompletna bzdura. Radzilem Panu żeby wrocił,Pan do nieodrobionych lekcji z termodynamiki.
Zamiast odpowiedzi na którekolwiek z pytań to Pan zadaje mi pytania probując mnie obrazić.Nie czyta Pan ze zrozumieniem,a retoryka na poziomie forum gminnego w sprawie odwołania wójta.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY