Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Exquisit KGC 410/90 - problem z chłodzeniem NO FROST

7 Odpowiedzi, 7963 Wyświetleń

DNV

2015-03-15, 08:41:46
Nowy użytkownik
Witam , mam Lodówkę zamrażalkę Exquisit KGC 410/90 . Jest problem z temperaturą jeśli jest długo wyłączona i się ją włączy to potrafi uzyskać na zamrażalce max -12 potem spada do -2. Jak pochodzi ze 2 dni to zamarza to co wchodzi do chłodniczki co widać na zdjęciu. To co zauważyłem.

-termostaty sprawne (zamieniałem miejscami z lodówki do zamrażalki i było to samo)
-jak ustawie temperaturę do temperatury zadanej to sprężarka się wyłacza więc jest ok
- zawór przełączający widać że przełącza bo stuka
- elektronika sterująca też wygląda na sprawną.

Czy powodem może być za mało gazu?

Po 2 dniach pracy lodówki rozkręciłem ja i zrobiłem zdjęcia widać zamarznięty element przy chłodziarce co widać na zdjęciu więc to chyba świadczy o tym że jest mało gazu . Prosiłbym o sugestie i pomoc w temacie.

Więcej zdjęc jest dostępnych w poście poniżej:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtop...2#14528322
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-03-19, 20:22:54 przez DNV.)
  • Odpowiedz

barbie

2015-03-15, 08:54:11
Top użytkownik
Brak czynnika ,
  • Odpowiedz

DNV

2015-03-15, 09:56:11
Nowy użytkownik
barbie napisał(a):Brak czynnika ,
Gdzieś wyczytałem że winą może być elektrozawór przełączający lub sterowanie tym elektrozaworem?
  • Odpowiedz

Klim

2015-03-15, 11:01:04
Użytkownik
Jeśli jest nieszczelność to na łączeniu miedzi z aluminium. Wyciąć łączenie i polutować. Skąd kolego jesteś.
  • Odpowiedz

DNV

2015-03-16, 05:34:44
Nowy użytkownik
Jestem z okolic Brzeska
  • Odpowiedz

DNV

2015-03-19, 19:16:32
Nowy użytkownik
Chciałem też zapytać ile kosztuje usługa uszczelnienia układu, wlutowania zaworu do napełnienia i napełnienia czynnikiem chłodzącym.
  • Odpowiedz

DNV

2015-05-19, 19:51:18
Nowy użytkownik
Witam, chciałbym odświeżyć temat odnośnie tej mojej nieszczęsnej lodówki. Mianowicie wezwałem fachowca jednego z lepszych. Wlutował zawór do napełnienia gazu, powiedział że gazu praktycznie nie było więc napełnił . Włączyliśmy lodówkę i przez chwilę zamrażalka mroziła i ten drut z tyłu lodówki był ciepły więc było ok i uzyskała -4 . Po krótkim czasie ten drut z tyłu zaczął robić się zimny i temperatura wzrosła do 0. Fachowiec powiedział że od strony chłodziarki wszystko jest w porządku i być może coś z elektroniką. Elektronikę posprawdzałem i nie widać żadnych uszkodzeń, przekaźniki działają a płyta sterująca wygląda jak nowa. Nie wiem też dlaczego jak na wyświetlaczu chce ustawić -15 to zapala się dioda F-alarm , Jeśli dam -14 czy -13 to już się nie zapala być może jest to coś związane z tą usterką.

Prosiłbym o pomoc w tym temacie bo szkoda mi tej lodówki
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa