Ten temat w ogóle się nie klei, nieżyciowy jakiś.
|
Ten temat w ogóle się nie klei, nieżyciowy jakiś.
No 15 mb regału i 15 mb witryny i 3 komory chłodnicze i tylko 20 KW
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego. mg napisał(a):Ten temat w ogóle się nie klei, nieżyciowy jakiś.Nie rozumiem dlaczego nieżyciowy jestem i o co ci chodzi? zadałem proste pytanie do ludzi którzy coś wiedzą na temat zbiorników z w.wtrznym wymiennikiem otrzymałem zadowalające mnie odpowiedzi nawet od ciebie za co bardzo dziękuję niestety oferta DK jest za droga dla mojego klienta już jestem po rozmowie z klientem który przystał na moje sprawdzone rozwiązanie i temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam
p.obelix napisał(a):No 15 mb regału i 15 mb witryny i 3 komory chłodnicze i tylko 20 KWW zupełności wystarcza
Fajne ale to nie takie o jakie mi chodziło. Widziałem jak ktoś podłączył freon do wężownicy w zbiorniku ze stali nierdzewnej wyjścia były gwintowane calowe złącza wodne i na pakuły , pytałem producenta czy to jest przeznaczone do takiego rozwiązania oczywiście zaprzeczył gdyż wężownica jest testowana na 10 bar a w razie rozszczelnienia czynnik i olej dostaną się do instalacji wodnej . Ja już zdecydowałem się na układ pośredni .
frost-ch:
Pytales ale chyba innnego producenta... Poczytaj... http://www.chelchowski.pl/index.php?opti...icle&id=53 Mam to przetestowane i nie ma problemu Alpak napisał(a):frost-ch:Dzięki bardzo właśnie o takie pytałem umknęło mi jakoś za pierwszym razem pozdrawiam
czy w tym wyrobie jest rura w rurze ? .
No i zrobiłem jak zwykle na układzie pośrednim i jak zwykle wszystko działa bardzo dobrze pobór wody w dzień jest spory praktycznie układ pracuje non stop ale woda ma 45-50 stC energi wystarcza jeszcze do dogrzewania sklepu chociaż w zimie agregaty nie pracują na pełnej mocy a nawet potrafią wyłączyć się na parą minut nie ma też żadnych zakłóceń w pracy układu chłodniczego myślę że taki układ jest bezpieczny i godny polecenia szczególnie dla dużej instalacji
![]() Czy ktoś używa jeszcze tego typu zbiornikow? cena 1700zł za najmniejszy. Jak sądzicie można to podłaczyć do jednostki zewnętrznej klimatyzacji?
Nie bo jest zakazany. Nie wiem też jakie zadanie ma montowanie dwóch zaworów bezpieczeństwa na jednym zbiorniku o różnych ciśnieniach otwarcia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-08-01, 08:38:12 przez Bolas.)
Pamiętam co napisałes w innym watku, ze owinięcie bojlera się stosuje. Ale czy to co widzimy zadziała? Czy trzeba coś wstawiać w obiegu ciśnienia zamiast jednostki wewn, czy wystarczy to co jest podłaczyć?
|