Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wybór między 2 jednostkami

9 Odpowiedzi, 10136 Wyświetleń

disaster3

2017-06-02, 11:47:03
Nowy użytkownik
Witam,

zleciłem aktualnie firmie pomiar i montaż klimatyzacji w mieszkaniu w bloku. Zostały mi przedstawione 2 oferty do wyboru. Chciałbym się dopytać czy mieliście do czynienia z nimi i którą byście radzili wybrać.
Fujitsu LMCE 3,5 kW vs Daikin Stylist FTXK35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-06-02, 11:49:00 przez disaster3.)
  • Odpowiedz

Czesio

2017-06-02, 19:54:15
Użytkownik
disaster3 napisał(a):Witam,

zleciłem aktualnie firmie pomiar i montaż klimatyzacji w mieszkaniu w bloku. Zostały mi przedstawione 2 oferty do wyboru. Chciałbym się dopytać czy mieliście do czynienia z nimi i którą byście radzili wybrać.
Witam

A który Ci się bardziej podoba? I ten wybierz.

Pozdrawiam
A jak za drogie Fujitsu to ja im bach www.gree.szczecin.pl
  • Odpowiedz

aras

2017-06-02, 19:56:24
Użytkownik
disaster3 napisał(a):Witam,

Które byś nie wybrał z tych dwóch , to będzie bardzo dobry wybór :-)
  • Odpowiedz

DBKlima

2017-06-05, 06:21:14
Top użytkownik
... wybrał bym Daikina
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

disaster3

2017-06-05, 10:53:33
Nowy użytkownik
Hej, dzięki za info. Jako zwykły laik popatrzyłem na karte produktów (i nic nie mówiące mi parametry) Tongue i wybrałem już Fujitsu może przez klase efektywności A++/A+ vs A+/A+ (Daikin) .. to była tzw. ruletka.
Teraz czekam na zgodę ze Spółdzielni, mam nadzieje, że dzień max 2 wydadzą i ustalam termin montażu bo 27*C w pokoju jest lekką przesadą....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-06-05, 10:58:27 przez disaster3.)
  • Odpowiedz

obser

2017-06-05, 13:45:54
Top użytkownik
Fajny z Ciebie gość,pytasz się na forum (nie w tym dziale co powinneś), a przy wyborze grasz w ruletkę. Adminie dział "PORADY" zmień na "PORADY W WYBORZE", bo tam pusto,a tu sę nic nie zmienia. Już traktowanie Forum jak kasyna to lekka przesada.
  • Odpowiedz

disaster3

2017-06-05, 13:51:34
Nowy użytkownik
^ Z Ciebie też fajny, przeczytaj jeszcze raz od początku temat i sprawdz czy nie ma żadnych odpowiedzi Wink
Wiesz co wyręcze Cie:

Czesio napisał(a):A który Ci się bardziej podoba? I ten wybierz.
Pozdrawiam

aras napisał(a):Które byś nie wybrał z tych dwóch , to będzie bardzo dobry wybór :-)

A admina przepraszam jeśli nie w tym dziale i prosze o przeniesienia do odpowiedniego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-06-05, 13:53:47 przez disaster3.)
  • Odpowiedz

Liptons

2017-06-05, 17:39:38
Nowy użytkownik
Na pobór prądu też warto zwracać uwagę.
  • Odpowiedz

azet

2026-07-17, 10:23:46
Użytkownik
Czy płyty drogowe betonowe można układać bez specjalistycznego sprzętu i specjalistów czy to wymaga firmy z doświadczeniem?
  • Odpowiedz

czejen

2026-07-17, 11:07:37
Użytkownik
Płyt drogowych betonowych nie da się ułożyć ręcznie bo standardowa płyta waży 1,5 tony i bez sprzętu podnoszącego jest to niemożliwe. Do układania potrzebujesz koparko-ładowarki z chwytakiem albo dźwigu mobilnego z zawiesiami. Sam dźwig albo koparka to jedna kwestia, drugą jest równe ułożenie płyt bo jeśli jedna płyta jest wyżej niż sąsiednia to tworzy próg który przy intensywnym ruchu ciężkiego sprzętu może prowadzić do krawędziowych uszkodzeń.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa