Dzień dobry
Jestem nowy na forum. Witam wszystkich.
Mam problem jak w tytule. Klimatyzacja jest ustawiona na 22 stopnie, model GWH18AUDXD, grzanie 5,35 kW, salon ok 40 metrów. Nawiew auto, funkcja grzanie. Zawsze po włączeniu po ok. 10-15 minutach zaczyna wiać zimnym powietrzem, przed tym ładnie grzeje. Temperatura na klimie dobija do 21 i zaczynają się cuda, wieje chłodne powietrze. Temp spada wtedy do 20 stopni na klimie.
Wymieniany już był agregat zewnętrzny na nowy, jednostka wewnętrzna też, fachowcy zrobili mi pętlę za agregatem i nic nie pomogło. Proszę o pomoc.
Ręce opadają, czy ktoś miał podobne problemy?
W tej chwili mam ładną ozdobę w domu za ponad 6 tyś złotych.
Pozdrawiam
Jestem nowy na forum. Witam wszystkich.
Mam problem jak w tytule. Klimatyzacja jest ustawiona na 22 stopnie, model GWH18AUDXD, grzanie 5,35 kW, salon ok 40 metrów. Nawiew auto, funkcja grzanie. Zawsze po włączeniu po ok. 10-15 minutach zaczyna wiać zimnym powietrzem, przed tym ładnie grzeje. Temperatura na klimie dobija do 21 i zaczynają się cuda, wieje chłodne powietrze. Temp spada wtedy do 20 stopni na klimie.
Wymieniany już był agregat zewnętrzny na nowy, jednostka wewnętrzna też, fachowcy zrobili mi pętlę za agregatem i nic nie pomogło. Proszę o pomoc.
Ręce opadają, czy ktoś miał podobne problemy?
W tej chwili mam ładną ozdobę w domu za ponad 6 tyś złotych.
Pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Warto skontaktować się w tej sprawie z serwisem producenta Gree z Krakowa. Chłopaki na infolinii na pewno coś jeszcze podpowiedzą
. Dziękuję za wsparcie. Po tych kilku dniach testów zauważyłem, że klimatyzacja grzeje, gdy jest ciepło na dworze, wtedy jest w miarę ok. Gdy temperatura spada do ok 5-6 stopni lub niżej, wtedy po ok 10 minutach się właśnie blokuje na stałe obroty i wieje chłodnym, pokojowym powietrzem. Nawet jak się cieplej na dworze zrobi to już nic nie pomaga, nie wyłączałem jej 19 godzin, agregat chodził cały czas na pełnych obrotach.