Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

nie włacza sie klima w zafirze,

4 Odpowiedzi, 4473 Wyświetleń

pieniek

2007-05-07, 19:58:12
Nowy użytkownik
sprawdzałem przekaźnik we wnetrzu auta, panel klimy, czujnik wyskokiego ciśnienia, (niskiego nie znalazłem bo klient nie miał już czasu), sprężarka chodzi , jak ją podłączyłem bezpośrednio pod akumulator.
gdzie może być jeszcze jeden przekaźnik, i czujnik niskiego ciśnienia?
  • Odpowiedz

bodzio

2007-05-13, 13:18:31
Zaawansowany użytkownik
A może poprostu bezpiecznik? Albo ciśnienie za niskie?
Sory za te banały ale niczego nie można przegapić:-)

Czujnik niskiego ciśniena musi być gdzieś na przewodzie ssawnym on też może być winny tej usterki.
  • Odpowiedz

Paweł 1327

2007-05-30, 07:37:06
Nowy użytkownik
Witam! Mam kłopot i bardzo proszę o poradę. Otóż w Zafirze (DI 16V 2.0 2000r.) po przekręceniu kluczyka, jeszcze przed zapłonem (faza, gdy świecą się kontrolki) uruchamia się wiatraczek nawiewu. Delikatnie, na "jedynce", ale jednak trochę dmucha, choć wcale tego nie chcę. Włącznik klimy jest wyłączony, wiatrak na "zero", a jednak dmucha. Człowiek-fachowiec, mówi mi, że to normalne w niektórych samochodach z klimą, a mnie wydaje się dziwne, że coś pobiera mi prąd i wieje, choć tego nie chcę. Poradźcie czy to normalne, czy jednak człowiek-fachowiec robi mnie w jajo? Wielkie dzięki!!! Pozdrawiam! Paweł
  • Odpowiedz

Paweł 1327

2007-05-31, 20:41:57
Nowy użytkownik
Cześć! Kłopot polega na tym, że to się dzieje cały czas, tzn. bez względu na to, czy klimy używam, czy też nie! Nawet jesli nie włączam jej wcale, to po włączeniu silnika (a nawet wcześniej po przekręceniu tylko kluczyka) wiatraczek po prostu sam lekko nawiewa. Nie podoba mi się to, bo niby z jakiej racji ma coś wiać (nawet leciutko, i - jak powiadam - przy wyłączonej klimie i wiatraku na "zero"), jak ja nie chcę, żeby wiało...? Dlatego obawiam się, że padłem ofiarą nieuczciwego (lub wariant "optymistyczny" - niedouczonego) fachowca. "Strzeż mnie Panie od fachowców, bo z wrogami sobie poradzę..."
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa