Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

problem z xarios300

5 Odpowiedzi, 4488 Wyświetleń

aspect28

2011-06-10, 23:31:02
Nowy użytkownik
mam problem z xarios 300 a mianowicie po odszranianiu dmuchnie zimnym powietrzem przez moment i sprezarka staje po kilku probach ponownie chodzi poprawnie zauwazylem ze slabo chlodzi nie osiaga takich niskich temperatur jak wczesniej izajmuje mu to duzo wiecej czasu wymienilem osuszacz napuszczony r404 azotowanie i proznia robiona najpierw wyswietlil 01 pozniej pokazaly sie 06 i 07 pomocy bo juz nie mam sily dwa razy na serwisie brak efektow
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-06-11, 11:05:00
Zaawansowany użytkownik
1.Zobacz co sie dzieje z wentylatorem skraplacza (szczotki, przewody, prad pobierany) - dobrze byloby skonfrontowac jego prace z cisnieniem skraplania.
2. Zobacz co sie dzieje przy parowniku z turbina/ami + sprawdzenie przewodow do samego sterownika. Przy odszranianiu turbina stoi w miejscu a po odszranianiu powinna startowac.

Jak masz zasilanie elektryczne to zobacz co sie na nim dzieje.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-06-11, 11:06:07 przez Robert81r.)
  • Odpowiedz

aspect28

2011-06-11, 11:12:20
Nowy użytkownik
witam nie mam mozliwosci podlaczenia do pradu chyba ze jak gdzies pojade to mi pozwola sie podlaczyc dzisiaj zauwazylem ze na grzaniu rurka jest letnia kiedys byla goraca a druga jest mocno zaszroniona
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-06-11, 11:27:06
Zaawansowany użytkownik
jesli piszesz o przewodach przy sprezarce to tak to jest z tym ze dobrze byloby zobaczyc co sie dzieje z cisnieniami.
  • Odpowiedz

aspect28

2011-06-11, 11:38:15
Nowy użytkownik
pisze o przewodach ktore dochodza na pace cisnienia mi wczoraj sprawdzali na serwisie byly lekko poza norma nie znam sie powtarzam slowa mechanika moje gg 8858215 bedzie prosciej jesli masz czas i ochote pomoc
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa