Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[Carrier] i Trans Scan

14 Odpowiedzi, 16558 Wyświetleń

Seba77

2011-09-03, 13:52:38
Nowy użytkownik
Witam. Orientuje sie ktos co moze byc powodem roznicy temperatur na podanych wyzej.
Mianowicie chlodnia ustawka -25 w boxie -25 a na transscanie mam max-19 .
I to tak zauwazylem przy wyzszych temperaturach tez taka roznica okolo 5 stopni.
Nawet na plusie ostatnio chlodnia +10 a na transscanie +14bylo.
Za podpowiedzi dziekuje Agregat vector 1800
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-09-03, 15:36:58
Zaawansowany użytkownik
a to sie tak nagle stalo czy jest od dawna ?
Napisz co wozisz i na podstawie ktorego czujnika temperatury parownika jest regulowana temp zabudowy ?
  • Odpowiedz

Seba77

2011-09-03, 15:55:56
Nowy użytkownik
no tak od dwoch tygodni , ogolnie jest wszystko niby ok , bo nie musze nic nikomu drukowac, ale jak bedzie nowy klient i poprosi o wydruk to sam na siebie bata ukrece ,bo jak mam nastawke na -20 i w boxie jest -20 to na wydruku mam max -14 lub -15.
Wozimy mrozone lub swieze warzywa . bardzo rzadko lody.
Wiem ze sa dwa czujniki od tego scanera , bo pokazuje temp przodu i tylu.
Chlodnia Lamberet bez przegrod dzielonych.
  • Odpowiedz

Seba77

2011-09-03, 16:06:47
Nowy użytkownik
a to jak sprawdzic na podstawie ktorego czujnika jest regulowana temperatura zabudowy??
  • Odpowiedz

llort

2011-09-03, 21:14:36
Zaawansowany użytkownik
Robert81r napisał(a):a to sie tak nagle stalo czy jest od dawna ?
Napisz co wozisz i na podstawie ktorego czujnika temperatury parownika jest regulowana temp zabudowy ?
Przeważnie s1 spełnia tą funkcję mierząc temperaturę zasysanego powietrza przed chłodnicą nie układu jezdnego pojazdu.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

llort

2011-09-03, 21:22:34
Zaawansowany użytkownik
Seba77 napisał(a):Witam. Orientuje sie ktos co moze byc powodem roznicy temperatur na podanych wyzej.
I to tak zauwazylem przy wyzszych temperaturach tez taka roznica okolo 5 stopni.
Na moje charakter się zmienił czujnika na transscanie Smile Kup termometr z dokładnością pomiaru nie wyższą jak plis-minus3stopnie i sprawa się wyjaśni kto kłamie.Lepszej dokładności widywałem za 10 złotych.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-09-03, 21:59:30
Zaawansowany użytkownik
Zamiast termometru wystarczy odczytac wartosci z poszczegolnych czujnikow po dluzszym postoju pustej naczepy, gdy temperatura sie ustabilizuje wewnatrz.

Jak wozisz mrozonki to ustawiaj agregat aby regulowal temperature na podstawie czujnika temp powietrza zasysanego do parownika.
Jak wozisz swieze to radze ustawiac agregat na odczyt z czujnika mierzacego powietrz wylotowe z parownika.
  • Odpowiedz

llort

2011-09-03, 22:33:37
Zaawansowany użytkownik
Robert81r napisał(a):Zamiast termometru wystarczy odczytac wartosci z poszczegolnych czujnikow po dluzszym postoju pustej naczepy, gdy temperatura sie ustabilizuje wewnatrz.

Jak wozisz mrozonki to ustawiaj agregat aby regulowal temperature na podstawie czujnika temp powietrza zasysanego do parownika.
Jak wozisz swieze to radze ustawiac agregat na odczyt z czujnika mierzacego powietrz wylotowe z parownika.
Nowy zawód proponujesz?Kierowca-chłodniarz Smile C+E+ zielona karta?
  • Odpowiedz

Seba77

2011-09-04, 07:57:16
Nowy użytkownik
Robert81r napisał(a):Zamiast termometru wystarczy odczytac wartosci z poszczegolnych czujnikow po dluzszym postoju pustej naczepy, gdy temperatura sie ustabilizuje wewnatrz.

powiem szczerze ,ze nie rozumiem o czym Ty do mnie rozmawiasz Big Grin ???
nie jestem tepy , ale nie slyszalem jeszcze o tych ustawieniach co Ty mowisz jak bys mogl podac wiecej info, ale z drugiej strony nie spotkalem ludzi ktorzy tak ustawiaja jak Ty mowisz , jednak dziekuje i tak za opinie
  • Odpowiedz

Seba77

2011-09-04, 08:02:03
Nowy użytkownik
llort napisał(a):
Seba77 napisał(a):Witam. Orientuje sie ktos co moze byc powodem roznicy temperatur na podanych wyzej.
Na moje charakter się zmienił czujnika na transscanie Smile Kup termometr z dokładnością pomiaru nie wyższą jak plis-minus3stopnie i sprawa się wyjaśni kto kłamie.Lepszej dokładności widywałem za 10 złotych.

Temperature na pace sprawdzalem i pokazuje to co wyswietlacz :aktualna temp w boxie o ile chodzilo Tobie o to
Ktos podrzucil ,ze trzeba ten Trans Scan skalibrowac i ponoc jak bedzie sklalibrowany i roznica dalej bedzie to sensor temp w boxie( ten sensor co daje temp na Trans Scana) ale ponoc po skalibrowaniu powinno byc dobrze.. ktos cos wie na ten temat?????
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-09-05, 15:09:24
Zaawansowany użytkownik
Cytat:powiem szczerze ,ze nie rozumiem o czym Ty do mnie rozmawiasz ???

bo uzytkownicy nie czytaja instrukcji obslugi, lub czytaja je bez zrozumienia np ogladajac obrazki Smile

I teraz albo przeczytaj instrukcje obslugi, albo wejdz w ustawienia czyli settingsy i poszukaj opcji typu temp control (o ile dobrze pamietam). Tam masz do wyboru czujnik temp powietrza do i z parownika.

tu masz instrukcje obslugi tego Trans Scana:

http://coolmar.pl/pliki/instrukcja_TranScan.pdf
  • Odpowiedz

Seba77

2011-09-07, 00:45:24
Nowy użytkownik
dzieki wielkie,
nawet nie zdawalem sobie sprawy ,ze trans scan ma tyle opcji.
W weekend sprawdze to o czym pisales d. dzieki raz jeszcze .
Co sadzisz o przeprowadzeniu kalibracji tego urzadzenia?
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-09-07, 10:18:02
Zaawansowany użytkownik
nie wiem czy sama kalibracja pomoze, bo jak widzisz do zakupionego i montowanego czujnika jest przypisana stala ktora sie wklepuje w urzadzenie.
I teraz jaka inna stala chcesz tam wpisac ? Masz jakies dane odnosnie czujnika ?
Oczywiscie mozesz sie pobawic i sprawdzic co sie bedzie dzialo.
  • Odpowiedz

Seba77

2011-09-10, 13:05:11
Nowy użytkownik
no nie mam wlasnie.
oddalem trans scan do sprawdzenia
i jezeli sie okaze ze jest wszystko ok , to zaczne sprawdzac czujniki na pace ,ale nie mam zielonego pojecia jeszcze jak sie do tego zabrac (masakra )
Dzieki za jakies podpowiedzi
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa