Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[Thermo King] V-200 - wyskakuje błąd

9 Odpowiedzi, 20047 Wyświetleń

sylwo997

2011-08-23, 12:36:29
Nowy użytkownik
Witam i pozdrawiam wszystkich
Do tej pory tylko czytałem forum ale teraz mam problem
jestem tu prawie nowy tak że jak coś zrobiłem źle to przepraszam i poprawcie mnie

Mam agregat V200 w lublinie. Chłodził ale słabo(chłodził do 7 8 stopni i koniec), pojechałem do znanej firmy z Pszczyny. panowie za 230 zł dodali 1 kg czynnika wg wziernika, było ok 20 stopni na zewnątrz.
Teraz jak jest upał i załącze agregat to po chwili jazdy na wyższych obrotach wyłącza sie agregat i na sterowniku oświeca się trójkąt.

Zmierzyłem ciśnienia bo mam dostęp do wszelkiego sprzętu:
na poczatku: ssanie ok ponad 2 bary, tłoczenie ok 19 bar
po chwili na 2500 obrotów: ssanie 1.3 bara , tłoczenie dochodzi do 22 bar, i wyskakuje trójkąt, wyłącza sie sprężarka i na sterowniku po przyciśnięciu środkowego przycisku pisze HP.

Z góry dziękuje za pomoc
i zaznaczam że nie interesuje mnie odpowiedź: ZAJEDŹ DO FACHOWCA, jestem mechanikiem, pojęcie jak to wszystko działa mam, auto moje, moge zepsuć Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-08-23, 12:38:11 przez sylwo997.)
  • Odpowiedz

mariofreezer

2011-08-23, 15:32:12
Użytkownik
V 200 to czynnik 134a zadziałanie presostatu wysokiego cisnienia nastepuje przy cisnieniu 20 bar pierwsze pytanie czy dobijali czynnika czy odessali i napełniali na wagę ja bym spróbował odessac 100-200 gram i patrzec na cisnienia
  • Odpowiedz

radekklimat

2011-08-23, 17:32:28
Moderator
Czy ten agregat to V 200 czy V 200 Max?
Jak nie jestes pewien na jaki gaz chodzi to zczytaj z zaworu rozpreznego i ponawiam pytanie Mario
  • Odpowiedz

sylwo997

2011-08-23, 19:27:49
Nowy użytkownik
Jest to V 200 zwykły bez Max
Czynnik 134a na 100%

Nie odsysali nic.. dobili na wage 1 kg wg wziernika
troche mi sie to dużo wydawało bo różnicy w chłodzeniu prawie żadnej, a jak tak czytam że do tego wchodzi ok 1800g to żeby na połowie gazu chłodziło tak samo to dziwne wg mnie przynajmniej.
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-08-23, 20:40:11
Zaawansowany użytkownik
jak masz narzedzia i sie znasz to muszisz dzialac bo szkoda katowac ta sprezarke.
  • Odpowiedz

Thermo

2011-08-27, 13:09:02
Nowy użytkownik
W V200 na 134a powinno być 1,1 kg +-0,1. Jego chłodnicza moc to 2,2kW. Inaczej mówiąc na max 19 metrów sześciennych przy temperaturze na zabudowie 6 a zewnętrznej 30 przy współczynniku izolacji r=0,3. Taki współczynnik jest nie osiągalny w małych pojazdach (zbyt duża procentowo powierzchnia drzwi).

Po napełnieniu urządzenia odpowiednią masą czynnika sprawdź proszę jaką masz różnicę temperatur na parowniku przy obrotach silnika ok 2000. Jak w tej temperaturze którą osiągasz ( 7 stopni) masz deltaT ok 6 stopni to niestety z agregatem jest wszystko ok.
  • Odpowiedz

llort

2011-08-27, 18:52:26
Zaawansowany użytkownik
ThermoMasa czynnika fajny temat Smile
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

Thermo

2011-08-31, 21:59:11
Nowy użytkownik
Nie rozumiem co Ciebie llort tak rozbawiło. Kilogram jest jednostką masy, która jest jedną z wielkości fizycznych układu SI.
  • Odpowiedz

maxxx24

2016-04-16, 17:26:48
Nowy użytkownik
WITAM.
odświerzam temat.
właśnie kupiłem całą chłodnię(kontener zdjęty z samochodu)z agregatem TK v200.
zestaw będzie pracował przy domu jako chłodnia stacjonarna (zasilanie - prąd siła).
generalnie wszystko chodzi jak powinno.
muszę zmienić histerezę bo obecnie jest 3 stopnie a mi zależy na 2.
poprzedni właściciel twierdzi że całość jest po kompleksowym serwisie.
jednak dmuchając na zimne chciałbym aby jakiś fachowiec zerknął na agregacik i sprawdził co trzeba.
czy na tym forum jest szansa na polecenie mi dobrego fachowca z okolicy?
mieszkam w lesznowoli pod warszawą.
z góry dziękuję za rady i odpowiedzi.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa